Αγοράζουμε ελληνικά και στηρίζουμε την εγχώρια οικονομία… όταν μας λένε την αλήθεια!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προϊόντα γράφουν ότι είναι Ελληνικά αλλά δεν είναι!

Η τάση για στήριξη της εγχώριας οικονομίας με αγορά ελληνικών προϊόντων που ολοένα και επεκτείνεται στο αγοραστικό κοινό της χώρας, έχει εξωθήσει πολλές ελληνικές εταιρείες σε διαφήμιση της ελληνικότητας των προϊόντων τους με στόχο -φυσικά- να κερδίσουν μια θέση στο καλάθι των αγορών του Έλληνα.

Ωστόσο, όπως προειδοποιεί και το Ινστιτούτο Καταναλωτή, αρκετές προσπαθούν (και πιθανότατα το καταφέρνουν) να παραπλανήσουν τους καταναλωτές διαφημίζοντας την ελληνικότητα που… δεν έχουν τα προϊόντα τους!

«Αρκετά προϊόντα, αναφέρουν στη συσκευασία τους πως είναι ελληνικά, όμως με μια πιο προσεκτική ματιά το ΙΝΚΑ, διαπίστωσε πως γράφουν ότι συσκευάζονται ή παρασκευάζονται από ελληνική εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης-παραγωγής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος-ΙΝΚΑ.

Παράλληλα, υπενθυμίζει πως αν το προϊόν είναι από χώρα της ΕΕ, μπορεί να αναφέρει ως προέλευση την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αν είναι από χώρα εκτός ΕΕ, πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης.

Οπότε, όσοι θέλετε να στηρίξετε τα ελληνικά προϊόντα και κοιτάτε τις ετικέτες… προσοχή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top