Στουρνάρας: Δεν είμαστε όπως η Γερμανία στις εφορίες!

Συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ στη Γερμανική Bild

Στουρνάρας: Δεν είμαστε όπως η Γερμανία στις εφορίες!

​Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα-κόλαφο του Spiegel για τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό στην Ελλάδα και την «ανικανότητα» των εφοριακών να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προσπαθεί μέσω της γερμανικής Bild να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα!

Ερωτώμενος για τη λειτουργία των εφοριών στην Ελλάδα και τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί, ο έλληνας υπουργός κάνει λόγο για «μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πεδίο των υποδομών μολονότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο της Γερμανίας. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καλούνται να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της φοροδιαφυγής, ενώ πλούσιοι και ισχυροί οδηγούνται στη φυλακή».

Παράλληλα, ο κος Στουρνάρας αναφέρει ότι έχει αυξηθεί το επίπεδο της προστασίας του, ότι δεν τολμά να βγει μόνος από το σπίτι του, ότι δεν είναι δυνατόν να αθληθεί ή να βγει με φίλους του έξω.

Επίσης, όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, ο έλληνας ΥΠΟΙΚ αποστασιοποιείται από το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι είχαν παρερμηνευθεί οι παλαιότερες δηλώσεις του. Και επανέλαβε ότι φέτος δεν θα υπάρξουν αρνητικές ειδήσεις από την Ελλάδα. Η συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ έχει λήξει οριστικά.

Βίντεο mega

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top