Στουρνάρας σε τρόικα μετά την «κίτρινη» για φοροδιαφυγή: Οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί δραματικά

Εκτενή αναφορά από τον υπουργό Οικονομικών σε ανοικτές υποθέσεις που διερευνώνται

Στουρνάρας σε τρόικα μετά την «κίτρινη» για φοροδιαφυγή: Οι έλεγχοι έχουν αυξηθεί δραματικά

Εκτενή αναφορά στα μέτρα τις πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της μάχης για τη φοροδιαφυγή έκανε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας στην «κίτρινη» κάρτα της τρόικας.

Το υπουργείο τονίζει ότι τον Ιανουάριο υπήρξε αύξηση κατά 70% στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ κάνει λόγο για υπερδιπλασιασμό των ελέγχων σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Συνεχίζοντας, το υπουργείο υπενθυμίζει ότι εκκρεμεί η «ετυμηγορία» από τους ελέγχους σε 1.789 εκκρεμείς υποθέσεις φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου, ενώ την ίδια ώρα αποστέλλονται 24.710 σημειώματα για εμβάσματα στο εξωτερικό την περίοδο 2009-11.

Παράλληλα, το υπουργείο υπενθυμίζει ότι έχει ξεκινήσει και ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ με τη σύγκριση στα δηλωθέντα εισοδήματα και τους λογαριασμούς να είναι σε εξέλιξη, ενώ τονίζει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και ο έλεγχος των Ελλήνων που επένδυσαν σε ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, το οικονομικό επιτελείο σημειώνει ότι θεσπίστηκε η θέση του γ.γ. Εσόδων και πως τοποθετήθηκε το 10% του προσωπικού κάθε ΔΟΥ και ελεγκτικού κέντρου, στο Δικαστικό τμήμα με στόχο την αύξηση της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top