Πώς θα βγείτε έως και 12 χρόνια νωρίτερα στην σύνταξη

Και μάλιστα κερδίζοντας έως 300 ευρώ το μήνα

Θέλετε να μάθετε πώς θα βγείτε στην σύνταξη έως και 12 χρόνια νωρίτερα με κέρδος έως 300 ευρώ;

Καταρχάς θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι αναγνωρί��εις πλασματικών ετών αφορούν όσους κατοχυρώνουν ή θεμελιώνουν με την εξαγορά πλασματικών ετών τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από 1η/1/2011 και μετά, με βασική προϋπόθεση να έχουν τη χρονιά αυτή τουλάχιστον 12 έτη (ή 3.600 μέρες) ασφάλισης (κανονικής ή και προαιρετικής) κα να ανήκουν σε κατηγορία ασφαλισμένων για τους οποίους έχουν αυξηθεί είτε τα όρια ηλικίας είτε τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για να συνταξιοδοτηθούν με τους νόμους 3863 και 3865 του 2010. Σε αυτήν την κατηγόρια ανήκει η πλειονότητα όσων πρωτοκόλλησαν ένσημα μέχρι 1992.

5 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους η συνταξιοδότηση με πλασματικά έτη αποδεικνύεται συμφέρουσα:

1ον. Το κόστος εξαγοράς είναι χαμηλότερο από την κανονική ασφάλιση

2ον. Η προσθήκη πλασματικών ετών στην πραγματική ασφάλιση ανεβάζει σημαντικά το τελικό ποσό σύνταξης.

3ον.Όλοι όσοι ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992 (παλαιοί ασφαλισμένοι) μπορούν να αποφύγουν στην πράξη την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αντί του 67ου έτους, να αποχωρήσουν για παράδειγμα είτε στα 65 είτε στα 60 είτε στα 58 είτε στα 56 είτε στα 55, δηλαδή έως 12 χρόνια νωρίτερα από τα 67 και με πλήρη σύνταξη.

4ον. Η εξαγορά πλασματικού χρόνου, αν γίνει «τοις μετρητοίς», έχει έκπτωση 15%. Μπορεί να γίνει όμως και με δόσεις, τόσες όσοι και οι μήνες που αναγνωρίζονται!
Έτσι το κόστος περιορίζεται σημαντικά και πλέον η εξαγορά πλασματικού χρόνου λειτουργεί ως ένα είδος επένδυσης για μεγαλύτερη σύνταξη.

5ον. Η αναγνώριση πλασματικού χρόνου μπορεί να ανατρέξει στο παρελθόν και ο ασφαλισμένος να ζητήσει το 2017 για παράδειγμα, να συνταξιοδοτηθεί με τις προϋποθέσεις που ίσχυαν το 2012, αναγνωρίζοντας τα 5 χρόνια που του επιτρέπει ο νόμος για την χρονιά αυτή!

image.jpg

image (1).jpg
image (2).jpg

Δείτε στους παρακάτω πίνακες ποιοι, πότε και πόσο ωφελούνται από την εξαγορά πλασματικού χρόνου


image (3).jpg

image (4).jpg

image (5).jpg

image (6).jpg

image (8).jpg


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top