Δηλώσεις-κόλαφος για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου από τη Γεωργαντά!

«Το κράτος έχανε δις και αυτοί μου έλεγαν να μην μιλάω. Έγιναν εγκλήματα»

​Η γυναίκα που πρώτη έσπασε τη σιωπή της και κατήγγειλε «μαγείρεμα» του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, η Ζωή Γεωργαντά ξαναχτυπά με δηλώσεις –ΦΩΤΙΑ!

Αναφ��ρόμενη στην άσκηση ποινικής δίωξης, που ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της, έκανε λόγο για «έγκλημα που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία».

Η κυρία Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ αποκάλυψε πως υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος.

«Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια», ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.

«Φαντάζομαι ότι είχε πολιτική εντολή και πρέπει να το πει, γιατί απ’ ότι έχω καταλάβει ο κ. Γεωργίου δεν καταλαβαίνει τη στατιστική», τόνισε, ενώ μιλώντας για τον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ είπε: «Έχουμε αποδείξεις ότι μας προέτρεπε να μην εκτελούμε το καθήκον μας και να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις. Χαίρομαι γιατί υπερίσχυσε η εντιμότητα για να μην διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα και να μην είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι».

Βάζει στο κάδρο της ΕΣΤΑΤ και τους Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο,Παπανδρέου!

Το ίδιο αποκαλυπτικά είναι και τα όσα δηλώνει η κα Γεωργαντά για τον πρώην τσάρο της ελλ��νικής οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκτός από τη λίστα Λαγκάρντ μάλλον θα χρειαστεί να λογοδοτήσει και για όσα καταγγέλλει το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ!!!

«Ο Παπακωνσταντίνου μας παρότρυνε όταν μας έλεγε ‘δεν θα μιλάτε και θα εκτελείτε ότι λέει ο κ. Γεωργίου και ο κ. Ραντερμάχερ’» είπε χαρακτηριστικά η κα Γεωργαντά, τονίζοντας πως θα πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όσους έσφαλαν!

«Είναι εγκληματικά αυτά τα πράγματα και επισύρουν ποινικές ευθύνες. Δηλαδή μας παρότρυνε να μην εκτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον», τόνισε, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Βεβαίως γνώριζε ο κ. Παπανδρέου και τήρησε σιγή ιχθύος. Πιστεύω ότι είναι και αυτός υπεύθυνος», αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά, λέγοντας ότι είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργό μέσω του αδελφού του Αντρ��κου ενώ του είχε στείλει και μηνύματα!!!

Η κυρία Γεωργαντά εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι πριν μπούμε στο μηχανισμό στήριξης το έλλειμμα ήταν ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ

«Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα. Έβαλαν το δικό τους άνθρωπο και μας εξουδετέρωσαν με την πρώτη αμφισβήτηση. Μέχρι που μας απέλυσε ο κ. Βενιζέλος» πρόσθεσε.

«Όσα είπα στη εξεταστική, η βουλή τα αγνόησε. Η δικαιοσύνη έδειξε σήμερα ότι μελέτησε ενδελεχώς τα πράγματα και δεν επηρεάζεται», κατέληξε η Ζωή Γεωργαντά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top