Αφήνει αμετάβλητα τα επιτόκια η ΕΚΤ

Απίθανη μια νέα μείωση, εκτιμούν αναλυτές

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται να ξεκινήσει το 2013 διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα των επιτοκίων του ευρώ, παρά την αύξηση της ανεργίας και την ύφεση ρεκόρ που παρατηρούνται στην Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Πέμπτη, πως το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα στο 0,75%, 1,50% και 0,00% αντιστοίχως.

Το κύριο ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εστιάζεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τις μελλοντικές προοπτικές και τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας για να τονώσει την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ.

Αναλυτές αναφέρουν πως μια πτώση των επιτοκίων ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από την ΕΚΤ σήμερα θα αποτελούσε έκπληξη.

Σύμφωνα με τους ίδιους, στην απίθανη περίπτωση που η ΕΚΤ εκπλήξει τις αγορές με μείωση των επιτοκίων του ευρώ κατά 25 μονάδες βάσης (0,25%) ή και περισσότερο, τότε θα πρέπει να αναμένονται σημαντικές πιέσεις στο ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top