Στουρνάρας: «πρέπει να εξαντληθεί η κυβερνητική θητεία για να σωθεί η Ελλάδα»

Τι αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών για το 2013

Στουρνάρας: «πρέπει να εξαντληθεί �� κυβερνητική θητεία για να σωθεί η Ελλάδα»

«Αν θέλουμε πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα πρέπει να εξαντλήσει η κυβέρνηση την θητεία της» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας και επαναλαμβάνει πως το 2013 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, προσθέτοντας πως, αν εφαρμοστεί σωστά και επιτύχει το οικονομικό πρόγραμμα, στο τέλος του επόμενου έτους «θα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

«To 2013 θα είναι πράγματι μια δύσκολη χρονιά, στο τέλος όμως εάν το πρόγραμμα επιτύχει θα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία... Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κυβέρνηση με πάνω από τριάμισι χρόνια ζωής μπροστά της, άρα πρέπει να εξαντληθεί αυτό το διάστημα αν θέλουμε πραγματικά να σωθεί η Ελλάδα», λέει ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα "Real News" και, αναφερόμενος στο ζήτημα της φοροδιαφυγής, επιμένει πως για σημαντικές περιπτώσεις «η ποινή δεν πρέπει να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα».

Στην ερώτηση υπό ποιες προϋποθέσεις θα συμμετείχε σε ένα νέο διευρυμένο, ευρωπαϊκού προσανατολισμού, σχήμα υπό τον κ. Σαμαρά λέει ότι «αυτή τη στιγμή στο δικό του ορίζοντα δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τη σωτηρία της χώρας», ενώ τονίζει πάντως πως «υπάρχουν διάσπαρτες υγιείς εκσυγχρονιστικές ευρωπαϊκές δυνάμεις στα περισσότερα κόμματα και η ενίσχυσή τους είναι ευπρόσδεκτη».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top