Skincare routine: Ένα-ένα τα βήματα για λαμπερό δέρμα!

Η σωστή σειρά που πρέπει να βάζεις τις κρέμες σου

Skincare routine

Η απόκτηση ενός λαμπερού και καθαρού δέρματος απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες. Όλες οι εταιρείες καλλυντικών έχουν επενδύσει στην προώθηση των ανάλογων προϊόντων! 

Το πρώτο και βασικό βήμα είναι να ξέρεις τι τύπο δέρματος έχεις και ποιες είναι οι ανάγκες του. Με τη βοήθεια και τις συμβουλές ενός δερματολόγου θα εντοπίσεις ακριβώς ποια είναι τα προβλήματα και τι χρειάζεται το δέρμα σου για να λάμψει.

Πάντα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι η δημιουργία του δικού σου skincare είναι προσωπική υπόθεση.

Ένα – ένα τα βήματα που πρέπει να εντάξεις στη ρουτίνα σου:

1.    Το πλύσιμο του προσώπου μας – ή ο καθαρισμός του ακόμα και με ένα micellar water, τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, είναι απαραίτητο. Αναζητήστε ένα καθαριστικό που προορίζεται για τον τύπο του δέρματός σας για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Οι τύποι λιπαρών επιδερμίδων μπορούν να επωφεληθούν από αφριστικά καθαριστικά που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του πλεονάζοντος σμήγματος στην επιφάνεια του δέρματος. Εάν έχετε ξηρό δέρμα, αναζητήστε ένα καθαριστικό που είναι ενυδατικό και δεν θα απογυμνώσει το δέρμα σας από τα φυσικά του έλαια. 

2.     Η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων του δέρματος στην επιφάνειά του, θα κάνει το δέρμα σας να μοιάζει θαμπό. Η απολέπιση είναι ένα ακόμα βασικό κομμάτι της ρουτίνας, αν και δεν απαιτείται σε καθημερινή βάση. Είτε επιλέξτε ένα κοκκώδες ή κάποιο ηπιότερο, η απολέπιση είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλέπετε και να την τηρείται σε μια εβδομαδιαία βάση. Προσοχή! Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα, η απολέπιση θα πρέπει να είναι ήπιας μορφής και να γίνεται μία φορά τον μήνα.

3.     Το επόμενο βήμα είναι ένα τόνερ ή ροδόνερο. Αυτά τα προϊόντα, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της λιπαρότητας και των ακαθαρσιών που μπορεί να παραμείνουν στην επιδερμίδα ακόμα και μετά τον καθαρισμό. Κάποια άλλα, μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του pΗ του δέρματος – το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε σκληρό νερό. Αυτό όμως που καταφέρνουν, είναι να προετοιμάσουν το δέρμα ώστε τα επόμενα προϊόντα να δουλέψουν αποτελεσματικότερα.

4.    Στη συνέχεια βάζετε την κρέμα ματιών. Πριν βάλετε οποιαδήποτε άλλη κρέμα ή ορό πρέπει να μπει η κρέμα ματιών.

5.    Μία από τις πιο πολυτιμότερες προσθήκες που μπορείτε να κάνετε, είναι ο ορός. Χρησιμοποιήστε το πριν την εφαρμογή της ενυδατικής σας, ώστε να δώσει στην επιδερμίδα μεγαλύτερη ενυδάτωση. Οι ιδιότητες του ορού έρχονται να συμπληρώσουν τη δράση της ενυδατικής σας. Συνεπώς, μπορεί να προορίζεται για κάποιο άλλο από τα προβλήματα που θέλετε να αντιμετωπίσετε, όπως η αντιγήρανση, η λεύκανση και η τοπική ακμή.

6.    To 6ο βήμα είναι και το πιο σημαντικό. Μία καλή ενυδατική θα βελτιώσει αισθητά την επιδερμίδα σας και σε αυτή πρέπει να επενδύσετε. Η επιλογή της ενυδατικής είναι καθαρά προσωπική «υπόθεση» και θα πρέπει να γίνει με τη βοήθεια του δερματολόγου. 

7.    Τέλος, εάν έχει ξηρή επιδερμίδα μπορείτε να ολοκληρώσετε την skincare ρουτίνα σας με ένα έλαιο.

Tip!
Μια έως τρεις φορές την εβδομάδα, αναβαθμίστε το skincare σας, με μία μάσκα προσώπου. Υπάρχουν πολλές στο εμπόριο, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας! 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top