Αν λατρεύεις το αφράτο ψωμί που σχεδόν λιώνει στο στόμα, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις να φτιάξεις milk bread στο σπίτι. Ξεχνάς για πάντα τα έτοιμα, συσκευασμένα ψωμιά του σούπερ μάρκετ, αφού η σπιτική εκδοχή του είναι όχι μόνο πιο νόστιμη, αλλά και πολύ πιο μαλακή και φρέσκια.
Ο Παντελής από το MasterChef μοιράστηκε μαζί μας τη δική του συνταγή, ιδανική για πρωινό με μαρμελάδα ή για σάντουιτς που ξεχωρίζουν.
Με απλά υλικά και λίγη υπομονή για το φούσκωμα, θα απολαύσεις ένα τέλειο αποτέλεσμα! Το καλύτερο; Η προετοιμασία είναι τόσο εύκολη που θα θες να το φτιάχνεις κάθε εβδομάδα!
Aναλυτικά η συνταγή του Παντελή:
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι δυνατό 70άρι
- 250 ml. γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γρ. λευκή ζάχαρη
- 15 γρ. μαγιά ξερή
- 10 γρ. αλάτι
- 1 αβγό
- 50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο
- Το βούτυρο το προσθέτουμε στο τέλος
- Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα μας
- Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 9 μπαλάκια των 100 γρ.
- Τα τοποθετούμε στη φόρμα
- Τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» περίπου για 2 ώρες
- Λιώνουμε λίγο βούτυρο και αλείφουμε τα ζυμαράκια μας
- Ψήνουμε 25'-30' στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο
- Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε μισή ώρα να «ξεκουραστεί»
- Έτοιμο!