Τον «μπαμπά» των cupcakes συναντήσαμε στο σπίτι του MasterChef και φυσικά, μας αποκάλυψε την τέλεια συνταγή του για τα... φλιτζανοκεκάκια!
MasterChef: Τα «καρφιά» του Λευτέρη και ο 5ος υποψήφιος προς αποχώρηση
Δες την αναλυτική συνταγή του Βασίλη Τσοράπα στο star.gr:
Για τα κέικ:
Υλικά
- 185 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 115 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- Λίγη βανίλια
- 120 γρ. γάλα
Εκτέλεση
- Σε μία μπασίνα προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά ( αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι)
- Τα αφήνουμε στην άκρη
- Ξεκινάμε αφρατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη
- Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και έπειτα το μείγμα των στερεών
- Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί»
- Το μοιράζουμε στα «φορμάκια»
- Φουρνίζουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20'
- Ρυθμίζουμε τον φούρνο σε αντιστάσεις πάνω - κάτω και «αέρα»
Για τη βουτυρόκρεμα:
Υλικά:
120 γρ. ασπράδι αυγού παστεριωμένο
- 225 γρ. ζάχαρη άχνη
- 450 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
- υγρή βανίλια ή βανίλια σε σκόνη
Μπορούμε να φτιάξουμε και butterscotch:
- 100 γρ. ζάχαρη
- Τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά σε κατσαρολάκι
- Όταν γίνει καραμέλα, ρίχουμε 75 γρ. βούτυρο
- Ανακατεύουμε συνεχώς
- Προσθέτουμε σε 3 στάδια 400 γρ. κρέμα γάλακτος