Αλήθειες με τη Ζήνα - Αφιέρωμα στην ΕΛΠΙΔΑ την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου

Μη χάσετε το μεγάλο αφιέρωμα της επιτυχημένης εκπομπής του Star

Δείτε το trailer για την εκπομπή της Παρασκευής 16/12

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου από τις 11:45 έως και τις 15:00, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» με τη Ζήνα Κουτσελίνη, γεμίζουμε, δίνουμε και παίρνουμε «ΕΛΠΙΔΑ»!

Το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο μοιράζεται την αλήθεια του με τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ μας, σε ένα τρίωρο αφιέρωμα στο έργο ζωής, που προσφέρει για περισσότερα από 30 χρόνια! Μικροί ήρωες και γονείς- «φύλακες άγγελοι» με ελπιδοφόρα  χαμόγελα, αφηγούνται ιστορίες ζωής, που λυτρώνουν και διδάσκουν. 

Η πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ, κυρία Μαριάννα  Β. Βαρδινογιάννη, μοιράζεται μαζί μας το όραμά της.

Ένα αφιέρωμα στην «Ελπίδα», μια μεγάλη αγκαλιά του κόσμου και ένα γεμάτο πλατό με μπαλόνια, παιδιά, χαρά! Όλοι μαζί γινόμαστε κρίκοι, σε μια δυνατή αλυσίδα αγάπης!

Η Ζήνα Κουτσελίνη στηρίζει έμπρακτα το σπουδαίο έργο του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»

Η Ζήνα Κουτσελίνη στηρίζει έμπρακτα το σπουδαίο έργο του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»

Ζωντανά στο στούντιο γιορτάζουμε με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη νεανική χορωδία  του ωδείου Κόνταλυ. Επίσης, στο πλατό θα βρεθούν παιδάκια από το 2Ο νηπιαγωγείο Ερμιόνης, που στηρίζουν τον  σύλλογο. Μαζί μας θα είναι και παιδάκια, μικροί ήρωες, που νοσούν όμως δεν χάνουν το λαμπερό χαμόγελό τους.

Στην εκπομπή, για να μιλήσουν για το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, θα φιλοξενηθούν η κα Τζωρτζίνα Έλληνα, Γενική Γραμματέας Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ, η κα Ινώ Κωνσταντοπούλου, Γενική Γραμματέας Σωματείου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ο κ. Μανώλης Παπασάββας, Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων "Η ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ" και "Π.&Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ", ο κ. Στέλιος Γραφάκος, Επιστημονικός Διευθυντής Σωματείου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ο κ. Δημήτρης Νάνης, Κοινωνικός Λειτουργός Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ, η κα Ντόρα Δημοπούλου, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ/Μέλος ΔΣ του Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ, ο Παναγιώτης Κόκκινος, ένα αποθεραπευμένο παιδί και ενεργό μέλος του συλλόγου.

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στο Χριστουγεννιάτικο bazaar της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Την περσινή σεζόν η Ζήνα Κουτσελίνη είχε επισκεφτεί τον Ξενώνα Ελπίδα κι είχε συναντήσει μια γενναιά μάνουλα, τη Μαρίνα, μαζί με τον γιο της, τον Γρήγορη. Η εικόνα της Μαρίνας αγκαλιά με τον Γρήγορη είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα. Η πρόεδρος του Σωματείου Ελπίδα Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  είχε ευαισθητοποιηθεί και είχε στείλει την επόμενη ημέρα προβολής της εκπομπής μας το δώρο, που είχε ζητήσει ο μικρός Γρηγόρης από τον Άγιο Βασίλη, μια κουζίνα για να μαγειρεύει. Ο Γρηγόρης έδινε για αρκετά χρόνια μια τιτάνια μάχη με τον καρκίνο, αλλά έφυγε από τη ζωή

Έναν χρόνο μετά, η Μαρίνα έρχεται στο πλατό της εκπομπής για να στείλει το δικό της μήνυμα, έχοντας κάνει τατουάζ την εικόνα του παιδιού της για να τον έχει «ακόμα» στην αγκαλιά της. Και μία έκπληξη από τη μανούλα περιμένει τους τηλεθεατές… που της τη στέλνει ο άγγελός της, από εκεί ψηλά.

Η Ζήνα Κουτσελίνη ξεναγείται από τον Ευγένιο Γουσέτη, Αιματολόγο- Ογκολόγο, στο Κέντρο Κυτταρικής και Γονιδιακής θεραπείας, όπου θα δούμε τα νέα μηχανήματα, που βοηθούν τα παιδιά ώστε να μην υποφέρουν στις θεραπείες τους και να επιτευχθεί ο στόχος της πρόεδρου της ΕΛΠΙΔΑΣ, κυρίας Μαριάννας  Β. Βαρδινογιάννη, τέσσερα στα τέσσερα παιδιά να γίνονται καλά.

Επίσης, επισκέπτεται τον Ξενώνα Ελπίδα και συνάντα τον Μιχάλη, μπαμπά της 5χρονης Εβίτας, που νοσεί αλλά και την Ιζέλλα, ένα αποθεραπευμένο παιδί, που η ιστορία της κρύβει μεγάλες αλήθειες.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής θα προβληθούν συνεντεύξεις από:

- Τον κ. Δημήτρη Νάνη, υπεύθυνο ψυχοκοινωνικής υπηρεσίας Ξενώνα Ελπίδα, που μιλάει για το όνειρο της επιστροφής, ένα project συνεργασίας του σχολείου του ξενώνα και του επιστημονικού του προσωπικού, που έχει στόχο να αποτυπώσουν τα παιδιά τις βαθύτερες σκέψεις τους γραπτά αλλά και μέσα από τις ζωγραφιές τους. Έτσι προέκυψε ένα βιβλίο, όπου αφηγείται όλη τη συναισθηματική διαδρομή, που περνάει ένα παιδί από τη στιγμή της διάγνωσης έως τη στιγμή της επιστροφής στο σπίτι του.
- Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, που λειτουργεί μέσα στον Ξενώνα από το 2000 για τα παιδιά, που νοσούν, οι οποίοι μιλούν για τις ψυχοκοινωνικές δράσεις του σχολείου, για την αγάπη αλλά και για τη περηφάνια, που νιώθουν για τους μαθητές τους. 
- Τη Ζωή, ένα αποθεραπευμένο παιδί, που σήμερα, στα 30 της χρόνια, είναι δασκάλα στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
- Μητέρες παιδιών που νοσούν και φιλοξενούνται στον Ξενώνα Ελπίδα. Μιλάνε για την προσωπική τους ιστορία και τη στήριξη που έλαβαν από την «Ελπίδα», σε αυτή τη μάχη ζωής, που δίνουν τα παιδιά τους καθημερινά.

Επίσης, θα προβληθεί βίντεο με τις εγκαταστάσεις νοσοκομείου - πως ξεκίνησε από τα θεμέλια και πως είναι σήμερα

Μια εκπομπή, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις δράσεις και τη σπουδαία κοινωνική προσφορά του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο

Δείτε όλες τις εκπομπές Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top