ΕΣΗΕΑ: Ζητά εξηγήσεις για τον ανταποκριτή φάντασμα στη Μόσχα

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε

ΕΡΤ/Eurokinissi

Η περίπτωση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Αχιλλέα Πατσούκα, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, μετέδιδε τις εξελίξεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία από το σπίτι του στην Κύψελη, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με την ΕΣΗΕΑ να παίρνει πλέον θέση, ζητώντας εξηγήσεις από τη δημόσια τηλεόραση.

Όλα άρχισαν από την καταγγελία ανταποκριτή του Mega στη ρωσική πρωτεύουσα, που έκανε λόγο για ανταποκριτή φάντασμα που μετέδιδε τα γεγονότα του πολέμου από το σπίτι του στην Κυψέλη. Η υπόθεση έφτασε μέχρι και τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η οποία με ανακοίνωσή της υποστήριξε πως ο Αχιλλέας Πατσούκας δεν υπήρξε μέλος της, παρά τα όσα έχουν γραφτεί.

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ: 

«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, εδώ στην Ελλάδα, οι ανταποκριτές σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και κυρίως όσοι βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες εργάζονται σκληρά και με επαγγελματισμό για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η αποστολή για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς συναδέλφους, ενημερώθηκε για μεμονωμένο, ελπίζουμε, φαινόμενο σοβαρής παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο Αχιλλέας Πατσούκας δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα. Όμως, εστάλησαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στην Ένωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την ΕΡΤ να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών, για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, για την επιλογή ως ανταποκριτή ενός μη διαπιστευμένου δημοσιογράφου και να λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, τα οποία πλήττουν με πρωτοφανή τρόπο το κύρος και την αξιοπιστία που έχει κατακτήσει, μέσα στα χρόνια, ο δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός φορέας».

Ακολούθησε η αντίδραση της ΕΡΤ, η οποία αναφέρει στην ανακοίνωσή της για τον Αχιλλέα Πατσούκα:

«Ο κ. Αχιλλέας Πατσούκας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με άριστη γνώση των ρωσικών θεμάτων, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ανταποκριτής σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, η Καθημερινή και η Reαl News και από το 2021 απασχολείται με σύμβαση έργου στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον κ. Πατσούκα στην Αθήνα, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον αέρα της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον γιατί αναπαράγεται μια άνευ νοήματος καταγγελία, πόσο μάλλον όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος -καίτοι ασθενούσε- ασκούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του».

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top