Περικοπές μισθών σε Πήγασο και ΔΟΛ

Εκρηκτικό κλίμα στο «Έθνος»

Μείωση 10% στους μισθούς τους καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες του συγκροτήματος Μπόμπολα και ατομικές συμβάσε��ς εργασίας με ισχύ από την 1/4/2011 έως τις 31/3/2014.

Στο συγκρότημα έσπευσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ενώ οι εργαζόμενοι, με ψήφισμά τους, αρνούνται να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις, πλην λίγων εξαιρέσεων.

Ο κ. Φώτης Μπόμπολας φέρεται να διαμήνυσε πως αν δεν υπογραφούν οι νέες συμβάσεις θα προχωρήσει σε απολύσεις, ενώ δια του διευθυντή της εφημερίδας «Έθνος», Θανάση Τσεκούρα, προειδοποίησε πως αν προκηρυχθεί απεργία θα κλείσει το ημερήσιο «Έθνος».

Αναστάτωση είχαν προκαλέσει και οι εκτιμήσεις του κ. Φ. Μπόμπολα ότι η δημοσιογραφία θα επιστρέψει στις οικονομικές συνθήκες του 70, ενώ στις εφημερίδες που θα επιβιώσουν δεν συμπεριέλαβε την «Ελευθεροτυπία».

Μειώσεις μισθών προετοιμάζονται και στον ΔΟΛ.

Ο κ. Σταύρος Ψυχάρης αναμένεται από μέρα σε μέρα να ανακοινώσει μειώσεις μισθών 10% στους χαμηλόμισθους και κλιμακωτά έως 20% στους υψηλότερα αμειβόμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top