ΑναΣτΕναγμός δικαίωσης για 2.000 εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Μεγάλη ανάσα μετά από δύο μήνες εργασιακής ανασφάλειας και αγωνίας

ΑναΣτΕναγμός δικαίωσης για 2.000 εργαζόμενους στα ΜΜΕ

Μία μεγάλη ανάσα μετά από δύο μήνες εργασιακής ανασφάλειας και αγωνίας πήραν οι 2000 εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών που κινδύνευαν με μαύρο. Όπως περιέγραψαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων η απόφαση του ΣΤΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά είναι για εκείνους μια πρώτη δικαίωση.

«Εργάζομαι 23 χρόνια στο Star Channel. Ήταν δύο μήνες πάρα πολύ δύσκολοι για όλο το προσωπικό , για τις οικογένειες μας , για το πώς θα ζήσουμε τη ζωή μας», δήλωσε αρχικά η Λαμπρινή Σχορτσιανίτη στην κάμερα, ενώ την ίδια αγωνία εξέφρασε ότι βίωσε και ο Νίκος Τσιτσάνης, τεχνικός στο σταρ 17 χρόνια. «Νιώθαμε όμηροι δεν ξέραμε αν θα έχουμε δουλειά την άλλη μέρα , με λίγα λογία πήγαμε στον Άδη και γυρίσαμε», είπε.

Σήμερα, 2000 εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, παραγωγοί, αλλά και διοικητικό προσωπικό των τηλεοπτικών σταθμών που κινδύνευαν με μαύρο πήραν μία μεγάλη ανάσα. Η απόφαση του ΣΤΕ αποτελεί, όπως λένε, μια πρώτη δικαίωση για εκείνους και τις οικογένειες τους.

«Έχω μια κόρη είναι 20 χρονών, με πήρε τηλέφωνο μέσα στον πανικό ‘μπαμπά είναι αντισυνταγματικός, θα συνεχίσω να σπουδάζω’. Δηλαδή μην παίζεις με την αγωνία των ανθρώπων. Εδώ στο κανάλι άλλοι είναι, γυναίκες με 2 παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες. Το Star είναι όλη η κοινωνία, δεν είμαστε κάτι ξεχωριστό», δήλωσε ο δημοσιογράφος Βάιος Σύρρος, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού.

Για την απόφαση του ΣΤΕ μίλησε και ο Γενικός Διευθυντής του Star, Κάρολος Αλκαλάι στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Είναι μια δικαίωση. Εδώ και πάρα πολύ καιρό υποστήριζαν κάποιοι άνθρωποι και εμείς μαζί ότι αυτή η διαδικασία ήταν αντισυνταγματική. Και σου λέγανε αυτό δεν θα το πεις εσύ, αλλά το δικαστήριο. Και μετρά από 11 μήνες, έρχεται το ανώτατο δικαστήριο και λέει ότι έτσι είναι και δεν είναι αλλιώς. Δεν είναι νίκη, είναι δικαίωση», είπε.

Την απόφαση της δικαιοσύνης, ωστόσο, να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, επικρίνει με ανάρτηση του στο Facebook, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης. Αποκαλεί, δε, παπαγαλάκια τους εργαζόμενους που όλο αυτόν τον καιρό αγωνίστηκαν στους δρόμους για να μην διαβούν το κατώφλι της ανεργίας. «Η δημοκρατία θα τσακίσει με αποφασιστικό τρόπο την διαπλοκή, η νομιμότητα θα επανέλθει και η δημοκρατία θα νικήσει. Αυτό ας το καταλάβουν καλά όλα τα παπαγαλάκια με τις μαύρες φορεσιές και τις γκρίζες αποχρώσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top