Εθνικός Κήρυκας: ΑΥΤΟΣ έγραψε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ για τις περούκες!

Τι αναφέρει δημοσίευμα για το περιστατικό στη Νέα Υόρκη

Εθνικός Κήρυκας: ΑΥΤΟΣ έγραψε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ για τις περούκες!

​Τον άνθρωπο που έγραψε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ για το περίφημο περιστατικό μεταξύ των δημοσιογράφων Δημήτρη Σουλτογιάννη και Θάνου Δημάδη και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας».

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, εδώ και λίγες ημέρες υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το ΑΠΕ, μετά τη δήλωση - «βόμβα» του απεσταλμένου του πρακτορείου, Γιώργου Μηλιώνη, ο οποίος κάλυπτε το ταξίδι του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικρατείας στη Νέα Υόρκη, ότι ποτέ δεν έστειλε εκείνος το επίμαχο τηλεγράφημα. Μάλιστα, το πρακτορείο προσπάθησε ανεπιτυχώς να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ενώ οι δύο δημοσιογράφοι προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», το τηλεγράφημα «ήταν μια κατά παραγγελία δουλειά, γραμμένο από μη επαγγελματία δημοσιογράφο με προφανή στόχο να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση ως βάση για επίθεση ενάντια στους καναλάρχες. Όσο για τους δημοσιογράφους, αυτοί ελάχιστα τους ενδιέφεραν».

Επισημαίνοντας ότι το ΑΠΕ δεν έχει μόνιμο απεσταλμένο στην αμερικάνικη μεγαλούπολη, η εφημερίδα συνεχίζει και αποκαλύπτει: «το τηλεγράφημα γράφτηκε από υπάλληλο του Γραφείου Τύπου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, το τηλεγράφημα στηρίχθηκε σε μήνυμα του υπεύθυνου της ασφάλειας του… υπουργού των Εξωτερικών Κοτζιά -όχι του Τσίπρα- στο κομματικοποιημένο Γραφείο Τύπου στη Νέα Υόρκη. Περιέχει δε και μερικές χοντρές ανακρίβειες για να το κάνει πιο δραματικό. Για παράδειγμα, οι δημοσιογράφοι δεν συνελήφθησαν όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΑΠΕ. “Έγινε εξακρίβωση στοιχείων”, γράφει ο υπεύθυνος της ασφάλειας του Κοτζιά, όπως εξάλλου ισχυρίζονταν οι δημοσιογράφοι από την πρώτη στιγμή».

Και καταλήγει: «το περιστατικό αυ��ό αποκαλύπτει -για μια ακόμα φορά- πώς αντιλαμβάνεται την λειτουργία των ΜΜΕ η κυβέρνηση. Αλλά και την παντελή αδιαφορία της στις συνέπειες που η παραποίηση και μεγιστοποίηση του θέματος θα είχε στους δημοσιογράφους. Το ουσιαστικό λοιπόν σκάνδαλο είναι η συμμετοχή του Γραφείου Τύπου στην εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών συμφερόντων και όχι οι περούκες των δημοσιογράφων».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top