Τηλεοπτικές άδειες: Σήμερα ΛΗΓΕΙ η προθεσμία για την πρώτη δόση

Η κυβέρνηση περιμένει Καλογρίτσα και ΑΝΤ1

​Οι προσωρινοί υπερθεματιστές του διαγωνισμού για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου οφείλουν να καταβάλουν σήμερα μέχρι τις 3 το μεσημέρι την πρώτη από τις τρεις δόσεις και μέχρι τις 7 το απόγευμα να καταθέσουν τα παραστατικά.

Ήδη, την Παρασκευή η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Λίγο αργότερα ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δεύτερη άδεια υπερθεματιστής έχει αναδειχτεί το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το μεσημέρι να καταβάλει το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς του, δηλ. 25.300.000 ευρώ.

Επίσης το σχήμα συμφερόντων Β. Καλογρίτσα θα πρέπει μέχρι το μεσημέρι να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια.

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».

Επιπλέον, το εξήντα τεσσάρων ωρών υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες θα δουν σήμερα από τις 11:00 έως τις 18:00 οι εκπρόσωποι των καναλιών που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Οι δικηγόροι των εταιριών που συμμετείχαν στη δημοπρασία θα βρεθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μαρινάκης έχει ζητήσει να μην προβληθεί το υλικό από τον 5ο όροφο, όπου ήταν η δική του έδρα, ωστόσο, το STAR έχει υποβάλλει ένσταση επ’ αυτού, υποστηρίζοντας ότι στον ίδιο όροφο ήταν και ο ΑΝΤ1.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top