Λαζαράτος για πόθεν έσχες Καλογρίτσα: «Είναι απολύτως παράνομο όλο αυτό»

Τι ανάφερε ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών

Για τη διαδικασία ελέγχου των τεσσάρων υπερθεματιστών μίλησε ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνος Λαζαράτος, χαρακτηρίζοντας «απολύτως παράνομο» το πόθεν έσχες του Ιωάννη Καλογρίτσα και αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ο Νίκος Παππάς, ως πολιτικός προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, να φέρει ευθύνες.

«Το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός πόθεν έσχες, δεν αφορά καθόλου το παρελθόν και δεν αφορά καθόλου χρήματα τα οποία έχει, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για το σταθμό του, ούτε για την πρώτη δόση, ούτε για το σύνολο του τιμήματος, ούτε για οτιδήποτε… Αφορά, όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί, γιατί σε όλα τα Μέσα υπάρχει αυτό, αυτό που είδανε οι άν��ρωποι οι οποίοι σκεφτήκανε τον χώρο, ήταν απλώς κάποιες προσημειώσεις σε οικόπεδα τα οποία υπάρχουν στην Ιθάκη για κάποιο μελλοντικό δάνειο, εάν και εφόσον υπάρξει», είπε, στον «ΒΗΜΑ fm», ο κ. Λαζαράτος.

Και συνέχισε: «ούτε δάνειο υπάρχει, ούτε δανείζουσα τράπεζα, ούτε τίποτα. Στο μέλλον ότι θα υπάρξει ενδεχομένως, κάποιο δάνειο. Εάν υπάρξει το δάνειο, μπαίνουν προσημείωση τα ακίνητα κάποιου τρίτου προσώπου, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που θα έχει η εταιρεία Καλογρίτσα για να φτιάξει το κανάλι της. Άρα, είναι απολύτως παράνομο όλο αυτό!».

«Ο κ. Παππάς, ο υπουργός, εκ πρώτης όψεως δεν βρίσκεται σε αυτό το κάδρο, γιατί όπως γνωρίζετε έχει εξουσιοδοτήσει περαιτέρω άλλα πρόσωπα. Εντούτοις, αντιλαμβάνεστε ότι ως γενικότερος πολιτικός προϊστάμενος, του γενικού γραμματέα και άρα, εμμέσως και της επιτροπής, ενδεχομένως, φέρει και αυτός, τις δικές του ευθύνες. Όλα αυτά τα πράγματα πλέον συνδέονται. Όπως βλέπετε, σιγά σιγά με την πάροδο των ημερών, πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, που εκ πρώτης όψεως φαινόταν ασύνδετα, συνδέονται όλο και περισσότερο», κατέληξε ο ίδιος.

Ακούστε στο βίντεο όσα είπε ο κ. Λαζαράτος

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top