Οι δημοσιογράφοι πάντα στο πλευρό της κοινωνίας - Καταρρίπτονται τα έωλα επιχειρήματα

Τα ρεπορτάζ διαψεύουν όσους λένε ότι τα ΜΜΕ υπερασπίστηκαν τα μνημόνια

​Κυβερνητικά στελέχη, αλλά και κάθε είδους υποστηρικτές τους, έχουν επιχειρήσει για μεγάλο διάστημα να στρέψουν την κοινωνία εναντίον των δημοσιογράφων. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι πως οι δημοσιογράφοι δεν στήριξαν τους εργαζόμενους τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά υπερασπίστηκαν τα μνημόνια. Δυστυχώς, συλλήβδην τσουβαλιάζουν όλους τους δημοσιογράφους και όλα τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς καμία διάκριση, ενώ τα έωλα επιχειρήματά τους διαψεύδονται, τόσο από τα ρεπορτάζ, όσο και από τους πολίτες!

Απάντηση στα «λόγ��α του αέρα» έρχεται να δώσει �� «τηλεοπτικός αέρας» και η εικόνα. Ρεπορτάζ που κατέγραψαν την σκληρή πραγματικότητα, εργαζομένων, συνταξιούχων, δημοσίων υπαλλήλων, ανέργων, τα οποία κάποιοι ξεχνούν καθώς φαίνεται ότι διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου.

Ήταν Δεκέμβριος του 2010 όταν οι δημοσιογράφοι κατέγραψαν τις πορείες διαμαρτυρίας των συνταξιούχων, αλλά και τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του δήμου Αθηναίων, που προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου για την ανανέωση των συμβάσεών τους, ώστε να μην μείνουν στο δρόμο.

«Όσον αφορά την συμπεριφορά των ΜΜΕ, θεωρούμε ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης ήταν κοντά στα προβλήματα, ήταν κοντά στους εργαζομένους, χαρακτηριστικό είναι το νομοσχέδιο του πρώην υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για την κινητικότητα που οδηγούσε σε απολύσεις», δηλώνει στην κάμερα του Star ο εκτελών χρέη προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς.

Τα μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν επίσης την αγωνία των ναυτεργατών, που έβλεπαν και εξακολουθούν να βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο. «Στις δύσκολες ώρες και στιγμές που περάσαμε εδώ στα ναυπηγεία είχαμε πάντα δίπλα μας την συμπαράσταση των δημοσιογράφων όλων των καναλιών αλλά και των τεχνικών. Ήταν πάντα στο πλευρό μας πρόβαλλαν τα αιτήματά μας ακούραστα και χωρίς καμία περικοπή», αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Θεοκλής Τσούκης.

Τεχνικοί και δημοσιογράφοι κάλυπταν γεγονότα κάτω από αν��ίξοες συνθήκες πολλές φορές και με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα βρέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι που από την μια στιγμή στην άλλη οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο χάνοντας τη δουλειά τους, οικογενειάρχες με υποχρεώσεις και δάνεια να τρέχουν.

«Το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, αλλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση το Star Channel, στάθηκε στο πλευρό μας αμερόληπτα προέβαλε το θέμα, μας βοήθησε στα δίκαια αιτήματά μας και στην διεκδίκηση τους. Εμείς θεωρούμε ότι το μαύρο, όχι μόνο στo Star αλλά και στα άλλα κανάλια, είναι ισοδύναμο με απόφαση Χούντας», επισημαίνει ο Ευάγγελος Κρητικός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών.

Η μνήμη κάποιων εξασθενεί και είναι μόλις τέσσερις μήνες ��ου έβαλε λουκέτο μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών ειδών. Οι δημοσιογράφοι ήταν και εκεί, όταν 450 εργαζόμενοι είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη να καταρρέει η ζωή τους.

«Καλύπτουν σε κάθε μας κινητοποίηση κάθε εκδήλωση κάθε δραστηριότητα σε κάθε απεργία συλλαλητήριο βρίσκονται μαζί μας στους δρόμους και πραγματικά αναδεικνύουν τα προβλήματά μας σε επίπεδο ασφαλιστικό και εργασιακό και το μόνο που μπορούμε να πούμε σε ένδειξη αλληλεγγύης να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Κι επειδή για την ΕΡΤ έχει γίνει πολύ κουβέντα, για το αν δακρύσαμε ή όχι, καλύψαμε δυναμικά τις περισσότερες συγκεντρώσεις των συναδ��λφων, όπως φαίνεται και από τα σχετικά ρεπορτάζ.

Για όποιον ζει μέσα στην κοινωνία είναι σαφές ότι οι δημοσιογράφοι στέκονται δίπλα στους δοκιμαζόμενους και τους αναξιοπαθούντες. Είναι δύσκολο να το διακρίνει κάποιος βέβαια από το ρετιρέ της αλαζονείας του…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top