Συγκίνησε δημοσιογράφος του Alpha: «Με απολύετε εσείς προσωπικά κύριε Τσίπρα»

Σκληρή απάντηση από τον πρωθυπουργό: «Το νταβατζιλίκι πέθανε»

​Συγκλονιστική ήταν η δημοσιογράφος του ALPHA, Ε. Τσικρίκα, η οποία απευθυνόμενη σήμερα στον Α. Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ του είπε, κοιτώντας τον στα μάτια:

«Σας κοιτώ και σας λέω ότι προσωπικά εσεί�� και η κυβέρνησή σας με απολύετε από τη δουλειά μου. Γιατί; Εργάζομαι σε κερδοφόρα επιχείρηση, τη μοναδική στο χώρο της. Ξέρω ότι η κυβέρνηση δεν απολύει, αλλά οι εργοδότες. Ακούγαμε από εσάς και από στελέχη της κυβέρνησής σας ότι η τηλεοπτική αγορά δε σηκώνει πάνω από τέσσερις σταθμούς. Αυτό τα αφήγημα καταρρίφθηκε από το τίμημα που έδωσαν οι υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες. Λέτε ότι τα κάνετε για τη νομιμότητα. Ποια είναι τα παράνομα κανάλια; Δεν δίνατε συνεντεύξεις σε αυτά; Δεν έδιναν λεφτά στα ταμεία; Τα κανάλια ζήταγαν άδεια, δεν έδιναν άδειες οι κυβερνήσεις. Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους. Στη Βουλή είχατα πει ότι θα είστε κάθε λέξη του συντάγματος. Πως όσες περισσότερες φωνές, τόσο περισσότερη δημοκρατία. Άλλαξε κάτι στις απόψεις σας κύριε πρωθυπουργέ»;

Ο Αλέξης Τσίπρας τότε, φανερά εκνευρισμένος απάντησε στη δημοσιογράφο που σε λιγότερο από 90 μέρες θα βρεθεί σε μια ουρά για το ταμείο ανεργίας:

«Δεν είστε η μόνη εργαζόμενη που έχει βρεθεί σε αυτήν τη δύσκολη θέση. Σας παρακαλώ δεν θα με διακόψετε! Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας. Για τους 2.000 εργαζόμενους δεν έκλαψε κανείς. Τώρα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Καλά κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά εσάς δεν είδα να κάνετε. Το σύστημα ήταν ασύδοτο. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος. Το Δημόσιο θα έπρεπε να είχε εισπράξει και είναι 27 χρόνια που είναι αρρύθμιστο το τοπίο, θα έπρεπε να είχε κάνει τρεις δημοπρασίες. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το δημόσιο, ένα τεράστιο ποσό μόνο και μόνο γιατί οι κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι έπρεπε. Εμείς δίνουμε τη δυνατότητα για 4 άδειες, γιατί πιστεύουμε ότι τα ΜΜΕ πρέπει να μπορούν να έχουν βιώσιμα σχήματα και να μην εξαρτώνται από τη διαπλοκή. Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον, όταν ξεκίνησε η διαδικασία, όλοι την αμφισβητούσαν. Αν δεν βάζαμε τους όρους του διαγωνισμού, θα έρχονταν όλοι να δώσουν από 10 εκατ. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μη χάσει κανείς τη δουλειά του. Έχουμε μια διαδικασία που με αδιάληπτο τρόπο δύο από τα υπάρχοντα κανάλια πήραν άδεια και δύο νέοι υποψήφιοι έρχονται και παίρνουν άδεια.

Από την πλευρά μας αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αν υπάρχουν απολύσεις, να δοθούν κίνητρα να προσληφθούν στους νέους παρόχους. Έχουμε εξαγγείλει προγράμματα επιδότησης για τους 4 νέους καναλάρχες να προσλάβουν από τυχόν απολυμένους επιδότηση 360 ευρώ τους πρώτους μήνες και τους επόμενους 12 μήνες επιδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι, να δουλεύουν και να μην πληρώνουμε. Το τσάμπα πέθανε κυρία Τσικρίκα. Κάποιοι άλλοι και όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζήδες. Το νταβατζιλίκι πέθανε».

Έκπληξη επίσης προκάλεσε και η δήλωση του Α. Τσίπρα, ο οποίος λίγο αργότερα είπε πως τα θέματα των εργαζομένων τα ρυθμίζει η ίδια η αγορά, άποψη που δεν περιμέναμε να την ακούσουμε από έναν πρωθυπουργό αριστερής κυβέρνησης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top