ΠΡΟΣΟΧΗ: «Μαϊμού» Pokemon Go «κλειδώνουν» τα κινητά τηλέφωνα!

Απάτη με σελίδες πορνό

ΠΡΟΣΟΧΗ: «Μαϊμού» Pokemon Go «κλειδώνουν» τα κινητά τηλέφωνα!

Τον κώδωνα του κινδύνου για ψεύτικες εκδόσεις του Pokemon Go, του παιχνιδιού που έχει γίνει μανία και στην Ελλάδα, κρούουν εταιρείες ασφαλείας, κάνοντας γνωστό ότι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την εν λόγω εφαρμογή για να «κλειδώσουν» κινητά τηλέφωνα και να αποσπάσουν χρήματα!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, χρησιμοποιώντας το GPS του κινητού και το Google Maps, το Pokemon Go δημιουργεί ένα πραγματικό ταμπλό παιχνιδιού, με βάση το μέρος όπου βρίσκεται ο χρήστης, ο οποίος καλείται να κυνηγήσει και να πιάσει τα Pokemon σαν να βρίσκονται όντως μπροστά του.

Σύμφωνα με τις εταιρείες RiskIQ και ESET, αυτή τη στιγμή έχουν εντοπιστεί πάνω από 215 μη επίσημες εκδόσεις της δημοφιλούς εφαρμογής σε περισσότερα από 21 app stores, οι οποίες έχουν κακόβουλη δράση.

Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης εγκαθιστά την «μαϊμού» εφαρμογή και την ανοίγει, η οθόνη του κινητού «παγώνει», με αποτέλεσμα το τηλέφωνο να χρειάζεται επανεκκίνηση. Όταν γίνει αυτό, όμως, το κακόβουλο app εκτελείται στο παρασκήνιο, κάνοντας «κλικ» σε ιστοσελίδες με πορνό περιεχόμενο!

Αν ανήκετε σε εκείνους που «την πάτησαν», οι ειδικοί συμβουλεύουν να αφαιρέσετε άμεσα την ψεύτικη εφαρμογή, πηγαίνοντας στο μενού «ρυθμίσεις» και στη συνέχεια στο «διαχειριστής εφαρμογών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρες κι εσύ τον Πίκατσου, μπορείς! Τι είναι το Pokemon Go που κάνει θραύση!

Τρελό γέλιο: Παρουσιάστρια κυνηγούσε... Pokemon στον αέρα της εκπομπής!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top