Πρώτο θέμα το Brexit- Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ

Κάνουν λόγο για μια ιστορική έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, με τα περισσότερα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για μια ιστορική έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

press3.jpg
«Ένα έθνος διχασμένο» σχολιάζει ο Independent ενώ ο Guardian γράφει: «Οι ηγέτες των κομμάτων προσπαθούν να πλησιάσουν ένα διαιρεμένο έθνος μετά το πικρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ΕΕ».

press4.jpg

"Είναι λοιπόν γεγονός: Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί" γράφει άρθρο της Handelblatt, το οποίο σημειώνει ότι το Brexit είναι η ευρωπαϊκή συντέλεια.

«Ιστορική ημέρα για τη Βρετανία», επισημαίνει η Daily Express, που σχολιάζει πως τα πρώτα αποτελέσματα ταρακούνησαν τις αγορές.

Οι New York Times σημειώνουν «Η Βρετανία αφήνει την ΕΕ, εκπλήσσοντας τον κόσμο».

«Η Βρετανία ψήφισε να αφήσει την ΕΕ» αναφέρει η Washington Post.

Από την πλευρά του το CNN τονίζει πως «Η Μεγάλη Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα που αφήνει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

To skynews γράφει «Η Με��άλη Βρετανία ψήφισε να αφήσει την ΕΕ στο ιστορικό δημοψήφισμα».

«Ιστορική ψήφος, η Μεγάλη Βρετανία εγκαταλείπει την Ευρώπη», αναφέρει η ιταλική Corriere della Sera και η «La Repubblica» τονίζει «Brexit κεφάλι με κεφάλι μέσα στη νύχτα. Παίζεται το μέλλον της Ένωσης»

press5.jpg

H γαλλική Le Monde γράφει πως «Οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ του Brexit» ενώ η «Il Giornale» σημειώνει πως «Η μισή Ευρώπη θέλει να φύγει».

"Η Ευρώπη διέρχεται τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της" αναφέρει το κύριο άρθρο της βελγικής εφημερίδας De Standaard. «Αυτό είναι όλο. Οι Βρετανοί ακολούθησαν τ��ς καρδιές τους και αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη διέρχεται τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της. Η αποσύνθεση είναι γεγονός», συμπληρώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«We’ re out»: Τα πρωτοσέλιδα του Βρετανικού Τύπου για το Brexit

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top