Γνωστοί καλλιτέχνες κήρυξαν «πόλεμο» στo YouTube – Τι αναφέρουν σε επιστολή τους!

Στο επίκεντρο (ξανά) η πνευματική ιδιοκτησία

Τέιλορ Σουίφτ, U2, Πολ ΜακΚάρτνεϊ ��αι Kings of Leon είναι μερικοί από τους 180 καλλιτέχνες που «τα βάζουν» με το YouTube, ζητώντας μεταρρύθμιση του νόμου για την πνευματική ιδιοκτησία!

Οι καλλιτέχνες, όπως και οι εταιρείες Sony και Universal, υπογράφουν κοινή επιστολή για το νόμο DMCA (Digital Millennium Copyright Act), που ορίζει τα της ψηφιακής πνευματικής ιδιοκτησίας, την οποία και απέστειλαν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ζητώντας την άμεση αναμόρφωση των κανόνων.

Το DMCA, μεταξύ άλλων, ποινικοποιεί την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και προβλέπει κυρώσεις για την παραβίασή τους στο Διαδίκτυο. Στην παρούσα φάση, οι αρμόδιες Αρχές για το copyright επανεξετάζουν τις ρυθμίσεις, με τους καλλιτέχνες και τις εταιρείες να επισημαίνουν πως πρέπει να κλείσουν κάποια «παραθυράκια», τα οποία επιτρέπουν την πειρατεί��.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες του YouTube μπορούν να «ανεβάσουν» τραγούδια και ολόκληρα άλμπουμ και η δημοφιλής ιστοσελίδα τα κρατά, εκτός και αν ζητήσουν την αφαίρεσή τους οι κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων. Παρόλο που οι εταιρίες έχουν μακροπρόθεσμες συμφωνίες με το YouTube, λένε πως, κατά βάση, η γνωστή πλατφόρμα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι οποιασδήποτε άλλης του είδους.

Από την πλευρά της, η Google, στην οποία ανήκει το YouTube, δεν θεωρεί πως παραβιάζει κάποια από τις παραμέτρους του νόμου DMCA. «Οποιαδήποτε αναφορά πως ο νόμος αυτός ευθύνεται για το “παραθυράκι” στη μουσική που υπάρχει στο Youtube είναι απλώς λάθος», ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top