Θρήνος στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Την Παρασκευή η κηδεία του

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 72 ετών ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν βασικός αρθρογράφος στην εφημερίδα «Έθνος».

Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944 και ξεκίνησε τη δημοσιογραφία τον Απρίλιο του 1963 –δύο μήνες πριν τελειώσει το Γυμνάσιο– στο «Βήμα», όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά σχεδόν με το δικαστικό ρεπορτάζ.

Το 1973 μετακινήθηκε στα «Νέα», όπου έμεινε ως τα τέλη του 1986 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και υπεύθυνος για ένα διάστημα των «Μικροπολιτικών».

Το 1979 ήταν ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που εξέδωσαν τη σατιρική εφημερίδα «Το Ποντίκι», από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 1987.

Από τον Σεπτέμβριο του 1987 εργαζόταν στο «Έθνος», στο οποίο την τελευταία εικοσαετία υπήρξε ο βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας, διατηρώντας παράλληλα και την προσωπική στήλη «Έτσι τα βλέπω».

Πλούσια ήταν και η συνεισφορά του στον πνευματικό χώρο, καθώς είχε μεταφράσει πάνω από 150 βιβλία μεγάλων συγγραφέων. Παράλληλα, με την υπογραφή του κυκλοφόρησε το 1994 το «Γράμμα σ' έναν εικοσάχρονο» ενώ προσυπέγραψε το βιβλίο «Οι μεγάλε�� δίκες στην Ελλάδα».

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 2 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο και θα είναι πολιτική.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top