Οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι το πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους

Τι αναφέρουν σε ψήφισμά τους για το ασφαλιστικό

Οι Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι το πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους

​Την αμέριστη στήριξή τους στον αγώνα των Ελλήνων δημοσιογράφων απέναντι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στο��ς κινδύνους που συνεπάγεται για τα ασφαλιστικά Ταμεία, διακήρυξαν οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι 53 δημοσιογραφικών Ενώσεων, στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Απριλίου στο Σεράγεβο.

Στο ψήφισμά τους επισημαίνουν τους κινδύνους οι οποίοι ελλοχεύουν στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, με το οποίο, όπως τονίζουν, καταργούνται τα Ταμεία των δημοσιογράφων, τα οποία δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και αξιοποιούνται τα πλεονάσματα τους, για να εξυπηρετηθεί το εξ' ορισμού ελλειμματικό ενιαίο ταμείο που δημιουργείται.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, το ψήφισμα επισημαίνει τους εξής κινδύνους:

- Η κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων των Ελλήνων δημοσιογράφων, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τη χώρα, εφόσον δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της.

- Η ακύρωση του βασικού πόρου που χρηματοδοτεί τα εν λόγω ασφαλιστικά ταμεία απαλλάσσοντας το κράτος από μερίδιο χρηματοδότησης που δεν μπορεί να αναλάβει.

- Η υποχρεωτική αξιοποίηση των πλεονασμάτων τους για να εξυπηρετηθεί το εξ ορισμού ελλειμματικό ενιαίο ταμείο που δημιουργείται.

Οι σύνεδροι ζητούν:

- Να αποσυρθεί το εξοντωτικό για τον κόσμο της εργασίας ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

- Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών οργανισμών που θα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

- Να διασφαλιστεί ο πόρος χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top