Στο Συμβούλιο της Ευρώπης οι απειλές κατά των ΜΜΕ στην Ελλάδα

Έγινε εκτενής αναφορά στη χώρα μας και τον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης οι απειλές κατά των ΜΜΕ στην Ελλάδα

Στην ίδια μοίρα με την Ουγγαρία και την Τουρκία σχετικά με απειλές στην ελευθερία του Τύπου έβαλε την χώρα μας ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκαου.

«Έχω γνώση ορισμένων εκ των επιχειρημάτων και των διενέξεων που υπάρχουν στην Ουγγαρία, την Τουρκία , στην Ελλάδα και αλλού, ίσως μπορώ μόνο να πω ως κάποιος που αγαπά την ελευθερία , προς βουλευτές που επίσης αγαπούν την ελευθερία , ότι ο Τύπος που ασκεί κριτική μπορεί να ενοχλεί τους ανθρώπους που κατέχουν εξουσία , αλλά αν υπάρχει κάτι χειρότερο από μέσα ενημέρωσης που ακούν κριτική , αυτό είναι ο Τύπος που δεν ασκεί κριτική και δεν είναι ελεύθερος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σερ Ρότζερ Γκέιλ, μέλος υποεπιτροπής για τα ΜΜΕ και συντονιστής της εκδήλωσης:

«Το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση, φαίνεται να προσπαθεί να περιορίσει τις άδειες, να μειώσει την ελευθερία της έκφρασης, να περιορίσει την κριτική που της ασκείται από τις ίδιες τις ενέργειες της, είναι δυνητικά ιδιαίτερα ανησυχητικό».

Την ίδια ώρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, θύελλα προκάλεσε η τροπολογία του Νίκου Παπά με την οποία επιτρέπει την μετάταξη προσωπικού της ΕΡΤ,προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, καθώς όπως είπε υπάρχουν υπεράριθμοι. Κι όλα αυτά λίγους μήνες μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top