ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ οι αντιδράσεις για τις διαγραφές δημοσιο��ράφων από την ΕΣΗΕΑ

Παρέδωσε την δημοσιογραφική του ταυτότητα ο Γιώργος Ρωμαίος-Υπέρ της ελευθερίας του λόγου τάσσεται η Αγγελική Γυπάκη

​Δεν λένε να κοπάσουν οι αντιδράσεις τόσο από τον δημοσιογραφικό, όσο και από τον πολιτικό κόσμο, για τις πρόσφατες διαγραφές και τις ποινές που επιβλήθηκαν σε δημοσιογράφους, επειδή είχαν στηρίξει το «ναι» την περίοδο του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, θέση πήρε και ο Γιώργος Ρωμαίος, δημοσιογράφος και πρώην υπουργός, ο οποίος με επιστολή που απέστειλε προς την ΕΣΗΕΑ, επιστρέφει την δημοσιογραφική του ταυτότητα στην Ένωση των δημοσιογράφων.

Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Προς Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ - Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Συνάδελφοι,

Σας θυμίζω ότι έχω περάσει το μισό αιώνα της ζωής μου στη δημοσιογραφία. Κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, αρχισυντάκτης και διευθυντής Σύνταξης στο καθημερινό ΒΗΜΑ, διευθυντής και για 22 χρόνια αρθρογράφος στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ.

Πολλά από αυτά τα χρόνια δεν συγκρίνονται, δυστυχώς μέχρι χθες, με τη σημερινή απόλυτη ελευθερία έκφρασης των δημοσιογράφων και των Μέσων Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχει το καθεστώς του 1963 όταν με τον αείμνηστο συνάδελφο Γιάννη Βούλτεψη και τον Γιώργο Μπέρτσο ζήσαμε μέρες αγωνίας στον ασφυκτικό και απειλητικό κλοιό της Χωροφυλακής και των παρακρατικών στην προσπάθεια να αποκαλύψουμε τους δράστες και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη…

Σας θυμίζω ότι στα χρόνια της χούντας τις ειδήσεις, που δεν μπορούσαμε λόγω λογοκρισίας να δημοσιεύσουμε, τις διοχέτευα σε αντιστασιακές οργανώσεις και έντυπα στο εξωτερικό…

Και το πλήρωσα με ένα μήνα απομόνωση στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και πολύμηνη φυλάκιση στον Κορυδαλλό…

Γι’ αυτή την, έστω και ασήμαντη, δημοσιογραφική συμμετοχή στην αντίσταση, δημοσιογραφικές οργανώσεις των ανατολικών χωρών με τίμησαν με ειδικό μετάλλιο…

Αυτό σκεπ��όμουνα χθες όταν άκουσα ότι το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο επέβαλε προσωρινές διαγραφές σε συναδέλφους που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα!

Οι στερούμενοι ελευθερίας έκφρασης συνάδελφοι στη Σοβιετική Ενωση τίμησαν συνάδελφο σας διότι αψήφησε τη χούντα για να υπηρετήσει την ελεύθερη δημοσιογραφία

Και μια μικρή μειοψηφία ελλήνων δημοσιογράφων σε καθεστώς απόλυτης δημοκρατίας ακρωτηρίασαν τη δημοσιογραφική ελευθερία, υπηρετώντας κομματικές σκοπιμότητες. Διότι δεν εξηγείται διαφορετικά η επιλεκτική επιλογή δημοσιογράφων που υποστήριξαν το ΝΑΙ, ενώ υπάρχουν όχι και ολίγοι που τάχθηκαν υπέρ του ΟΧΙ ταυτιζόμενοι με την κυβέρνηση

Και το τελευταίο. Όταν μετά τη δικτατορία είχα εκλεγεί αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο μετείχε ο αείμνηστος Νίκος Καραντηνός. Σοβαρός αριστερός, με χρόνια στις φυλακές και στα ξερονήσια. Άριστη η σ��νεργασία μας. Αν ζούσε πρώτος που θα αποδοκίμαζε την απόφαση του Πειθαρχικού. Είναι μια μαύρη σελίδα στην εκατοντάχρονη ιστορία της Ένωσής μας

Επειδή και εγώ στην ιστοσελίδα μου (www.giorgos-romaios.gr) υποστήριξα το ΝΑΙ, διότι πίστευα ότι υπηρετούσα το συμφέρον της χώρας, ζητώ την αναστολή της ιδιότητας του μέλους μέχρι να ακυρωθεί η απόφαση ή να αποδοκιμασθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο».

Θέση για το ζήτημα των διαγραφών και των ποινών, επιφυλάχθηκε να πάρει και η Αγγελική Γυπάκη, πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

gypaki.jpg
Μέσω Facebook, ανέφερε πως:

«Μετά την έντονη δημοσιότητα που έλαβε υπόθεση που εξετάζει το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, του οποίου προεδρεύω κι αφορά γνωστού�� τηλεοπτικούς συναδέλφους, επιφυλάσσομαι να τοποθετηθώ όταν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επί των αποφάσεων. Προσωπικά και ανεξάρτητα με την ιδιότητα της Προέδρου του Π.Π.Σ. τάσσομαι ανεπιφύλακτα και με απόλυτο τρόπο υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης κάθε πολίτη, πόσο μάλλον των συναδέλφων δημοσιογράφων».

Τέλος, ο Πέτρος Τατσόπουλος μέσω Facebook, έγραψε:

«Η ΕΣΗΕΑ έχει δίκιο. Δεν μπορείς να είσαι δημοσιογράφος και να προπαγανδίζεις υπέρ του "Ναι" στο δημοψήφισμα. Πρέπει να κρατάς ίσες αποστάσεις. Όπως κράτησε η κυβέρνησή μας. Προπαγάνδισε εναντίον του "Ναι" κι έγραψε στ' αρχίδια της το "Όχι". Ακριβοδίκαιη(…)Αυτοί, εκεί στην ΕΣΗΕΑ, πρέπει να το κοιτάξουν. Το να συνδέεις το όνομά σου -και, πιθανόν, την υστεροφημία σου- με επίδειξη επιλεκτικής αντικειμενικότητας για το πιο ηλίθιο δημοψήφισμα του 21ου αιώνα, πέραν των άλλων, σε καθιστά εύκολο στόχο διασυρμού από όποιον πολίτη διαθέτει IQ ελαφρώς υψηλότερο από το ΙQ της ταραμοσαλάτας. Μην σας πω ότι και η ταραμοσαλάτα ακόμη, δεν μπορεί, θα σκάσει ένα μειδίαμα εις βάρος σου».
tatsopoylos.jpg
tatsopoylos 2.jpg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διέγραψε Μαλέλη και Πορτοσάλτε η ΕΣΗΕΑ – Αθωώθηκε ο Πρετεντέρης

Διαφωνούν με τις διαγραφές από την ΕΣΗΕΑ οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι

Θύελλα αντιδράσεων και από τον πολιτικό κόσμο για την απόφαση διαγραφών από την ΕΣΗΕΑ

«Kαταγγέλλω 30 Έλληνες δημοσιογράφους»-«Έγιναν συναυτουργοί της μεγαλύτερης απάτης»

Θεοδωράκης: «Πήγαν να διαγράψουν κι εμένα από την ΕΣΗΕΑ για τα αναψυκτικά στο Αλάτσι»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις διαγραφές δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top