«Πυρά» Λιάγκα κατά Τσίπρα για τον Φαμπρ: «Άλλο Αριστερός, άλλο μ@λ@κ@ς»

Πώς σχολίασε το σάλο που έχει προκαλέσει ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών

«Πυρά» Λιάγκα κατά Τσίπρα για τον Φαμπρ: «Άλλο Αριστερός, άλλο μ@λ@κ@ς»

​Πυρ και μανία με την απόφαση του νέου διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιαν Φαμπρ, να αφιερώσει όλο το πρόγραμμα στη… γενέτειρά του, το Βέλγιο, έγινε ο Γιώργος Λιάγκας, λέγοντας, μάλιστα, on air πως «άλλο Αριστερός και άλλο μ@λ@κ@ς», επισημαίνοντας τις ευθύνες του πρωθυπουργού!

Η παρέα του «Πρωινό» σχολίαζε τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του Γιαν Φαμπρ να αποκλείσει κάθε ελληνική παραγωγή από τη φετινή διοργάνωση, ενώ προβάλλονταν αποσπάσματα από παραστάσεις του, όπως αυτή με τα πέη που χορεύουν και εκείνη στην οποία ηθοποιοί πετούν στον αέρα γάτες.

«Ο καθένας ορίζει ως Τέχνη ό,τι θέλει πια. Αυτός κρέμασε δυο γάτες από τσιγκέλια, κανονικά και πηγαίναν οι γάτες πάνω κάτω και ούρλιαζαν από τον πόνο κι αυτό είναι τέχνη! Δηλαδή εγώ να βάλω φωτιά σε ένα σκύλο. Παλιά ήταν κάτι αλήτες στο στρατό που έβαζαν φωτιά στα σκυλιά και στα γατιά και τους δέρναμε οι άλλοι φαντάροι. Αν ήταν ο Γιαν Φαμπρ θα μπορούσε να πει “Ωπ! Δεν είμαι αλήτης, κάνω τέχνη! Βάζω φωτιά σε ένα σκύλο και βλέπω πως καίγεται ο σκύλος”. Δηλαδή, τα όρια της διαστροφής του καθενός να είναι στο κεφάλι του», είπε ο παρουσιαστής.

Αναφερόμενος στις ευθύνες που έχουν, τόσο ο υπουργός Πολιτισμού που επέλεξε τον Γιαν Φαμπρ για τη θέση του διευθυντή, όσο και ο πρωθυπουργός, συνέχισε: «αν αυτός είναι διεστραμμένος, αυτοί που τον πληρώνουν πιθανόν να είναι και περισσότερο. Για ποιον λόγο εγώ να τον φορτωθώ ως επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών; Εγώ αυτό δεν καταλαβαίνω. Βγαίνει και λέει ότι επειδή εγώ δεν προλαβαίνω να μελετήσω τον ελληνικό πολιτισμό, φέτος θα ασχοληθούμε με τον βελγικό πολιτισμό, γιατί είναι Φλαμανδός και τον τρίτο χρόνο θα ασχοληθούμε με τον ελληνικό. Δηλαδή να το πω χοντροκομμένα, το μόνο που δεν έχει κάνει ο κύριος Τσίπρας, είναι να βάλει υπουργό τουρισμού έναν Τούρκο πολίτη και να πει ο Τούρκος “δεν ξέρω τα ελληνικά νησιά, θα προβάλω φέτος τα τουρκικά παράλια”. Είναι πρόκληση! Τον πληρώνει ο ελληνικός λαός. Είναι πρόκληση να λέει δεν θα προβάλλω το ελληνικό θέατρο. Και, αν μη τι άλλο, έχουμε πολύ σπουδαίους δημιουργούς εδώ στην Ελλάδα για να έρθει ένας τύπος αμφιλεγόμενος ξένος για να κάνει αυτό».

«Μια χαρά γέλαγε ο Τσίπρας που πήγε αυτός με το γουνάκι και αγκαλιαζόντουσαν και φιλιόντουσαν. Όταν κάποιος σύμβουλος σου λέει “θα πάρουμε αυτόν”, πρέπει να φιλτράρεις και τι είναι αυτός και τι σκοπεύει να κάνει. Είπαμε Αριστερά, Αριστερά και εμείς Αριστεροί είμαστε, αλλά άλλο Αριστερός και άλλο μ@λ@κ@ς!», κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας.

Δείτε στο βίντεο το ξέσπασμα του παρουσιαστή

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top