Θρηνεί το διαδίκτυο για τις Βρυξέλλες: Σκίτσα-γροθιά κάνουν το γύρο των social media

Παρίσι και Βρυξέλλες γίνονται ένα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Θρηνεί το διαδίκτυο για τις Βρυξέλλες: Σκίτσα-γροθιά κάνουν το γύρο των social media

​«Παγωμένος» είναι όλος ο κόσμος για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, μετά το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» των Βρυξελλών, σε ένα από τα ασφαλέστερα αεροδρόμιο του κόσμου, αλλά και στο μετρό του Μαλμπέκ!

Η είδηση έχει γίνει από το πρωί, πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ, αλλά και σε όλα τα social media, που αναμεταδίδουν λεπτό προς λεπτό σοκαριστικές εικόνες και videο από το νέο, «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα.

Ήδη, το γύρο του διαδικτύου κάνουν τρία σκίτσα-γροθιά, που απεικονίζουν Γαλλία και Βρυξέλλες να γίνονται ΕΝΑ μετά την κοινή τους «μοίρα», ενώ από τα πλέον συγκινητικά σκίτσα, είναι ο Τεντέν (διάσημος Βέλγος ήρωας) που δακρύζει μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις

(Το συγκλονιστικό σκίτσο της γαλλικής "Le Monde"-H Γαλλία παρηγορεί το Βέλγιο έχοντας ζήσει ήδη τον φόβο του τρομοκρατικού χτυπήματος στις 13 Νοεμβρίου)

122634.jpg
skitso3.jpg
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Τεντέν είναι ήρωας της ομώνυμης σειράς κόμικς του Ερζέ (Hergé, πραγματικό όνομα Ζωρζ Ρεμί). Οι περιπέτειες του (Οι περιπέτειες του Τεντέν, Les Aventures de Tintin) άρχισαν να δημοσιεύονται στις 10 Ιανουαρίου του 1929 στο παιδ��κό ένθετο Le Petit Vingtième της εφημερίδας Le XXe Siècle (Ο 20ός αιώνας) και συνέχισε εκεί μέχρι τις 11 Μαΐου του 1930. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι περιπέτειες του μεταφέρθηκαν στη βελγική εφημερίδα Le Soir (πρώτη εμφάνιση στις 17 Οκτωβρίου 1940), στην οποία δούλευε ο Ερζέ, ενώ από τις 26 Σεπτεμβρίου 1946 άρχισε στο Βέλγιο η έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού Τεντέν (γαλλική έκδοση: Le journal de Tintin, ολλανδόφωνη έκδοση: Kuifje) από την εκδοτική εταιρεία του Raymond Leblanc, η οποία συνέχισε μέχρι το 1993.

122701.jpg
Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα κόμικς παγκοσμίως, με περισσότερες από διακόσια εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ έχει μεταφραστεί σε 58 γλώσσες. Έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 24 τεύχη, το τελευταίο από τα οποία κυκλοφόρησε το 1983. Επίσης, έχουν γυριστεί τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες.

Ο Τεντέν είναι Βέλγος δημοσιογράφος, ο οποίος συνέχεια εμπλέκεται σε περίεργες και παράξενες περιπέτειες. Οι φίλοι και οι συνεργάτες του είναι οι ντετέκτιβς Ντυπόν και Ντιπόν, ο Καπετάνιος Χάντοκ, ο καθηγητής Τρύφων Τουρνεζόλ και ο πιστός του σκύλος Μιλού.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top