«Λάδι» βγήκε το BBC για τον παρουσιαστή που κακοποιούσε ανήλικα!

«Δεν γνώριζαν», λ��ει το πόρισμα της έρευνας-Πρώτη ανάρτηση: 26/02/2016 00:02

«Λάδι» βγήκε το BBC για τον παρουσιαστή που κακοποιούσε ανήλικα!

​Σοβαρές παραλείψεις αλλά και… άγνοια καταλογίζει στο BBC η έρευνα που έκανε πρώην δικαστικός για τον αποθανόντα παρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ, που αποδείχθηκε ότι είχε κακοποιήσει δεκάδες ανήλικα, ακόμα και σε κτίρια του καναλιού!

Σύμφωνα με την έρευνα, σε αντίθεση με τους απλούς υπαλλήλους του BBC, τα υψηλόβαθμα στελέχη του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού δεν ήταν ενήμερα για το τι συνέβαινε, λόγω της επικρατούσας νοοτροπίας με βάση την οποία το προσωπικό φοβόταν να προβαίνει σε καταγγελίες, ειδικά για τους αστέρες του καναλιού, που ήταν γνωστοί ως «Το Ταλέντο».

Το 2012, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ο Σάβιλ, μία από τις πιο γνωστές διασημότητες της Βρετανίας στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, είχε κακοποιήσει εκατοντάδες θύματα, κυρίως νεαρής ηλικίας, σε νοσοκομεία και σε κτίρια του καναλιού, για έξι δεκαετίες.

Όπως ανακάλυψε η πρώην δικαστικός, χαμηλόβαθμα και μεσαία στελέχη γνώριζαν την αρρωστημένη δράση του Σάβιλ, όμως, δεν υπάρχουν στοιχεία πως το BBC, ως εταιρία, ήταν ενήμερο. Κατά την ίδια, το προσωπικό είχε κάνει κάποιες αναφορές για τη συμπεριφορά του παρουσιαστή, όμως, αυτές ποτέ δεν πήραν διαστάσεις λόγω της νοοτροπίας «να μην παραπονούμαστε ποτέ και για τίποτε». Έτσι, οι υπάλληλοι ήταν απρόθυμοι να πουν οτιδήποτε στη διοίκηση, υπό το φόβο ότι μπορεί να είχε επιπτώσεις στη σταδιοδρομία τους ή να οδηγούσε στην απόλυσή τους.

«Τα γεγονότα αυτά θα είναι για πάντα μια πηγή βαθιάς λύπης και ντροπής», δήλωσε η Ρόνα Φέρχεντ, επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου του Ιδρύματος του BBC (BBC Trust), σε μια δήλωση με την οποία αποδέχεται όλα τα συμπεράσματα της έκθεσης και ζητεί συγγνώμη από τα θύματα. Παράλληλα, τόνισε πως, παρά το ότι τα γεγονότα συνέβησαν στο παρελθόν, εγείρουν σοβαρά θέματα για τη νοοτροπία του BBC και ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων προκειμένου αυτή να αλλάξει.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top