Απολογούνται οι δημοσιογράφοι και ο εκδότης – Πώς γίνονταν οι εκβιασμοί!

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα

Απολογούνται οι δημοσιογράφοι και ο εκδότης – Πώς γίνονταν οι εκβιασμοί!

Την Παρασκευή θα απολογηθούν στον ανακριτή οι δυο δημοσιογράφοι και ο εκδότης που φέρονται ότι εκβίαζαν συνάδελφους τους σε γραφεία Τύπου καθώς και επιχειρηματίες. Στο μεταξύ, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση τους.

Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν κάθε μέσο για να προσεγγίζουν τους ανθρώπους που έβαζαν στο στόχαστρό τους. Κυρίως ήταν συνάδελφοι δημοσιογράφοι που δούλευαν σε γραφεία Τύπου μεγάλων οργανισμών.

«Έχουμε ομάδα που ελέγχει μέσα ενημέρωσης»

Στην πρώτη συνάρτηση που φέρεται να είχε η δημοσιογράφος της ΕΥΔΑΠ στις αρχές Φεβρουάριου με έναν από τους κατηγορουμένους σε καφετέρια στο Ψυχικό, δέχθηκε άμεσα την πρώτη προειδοποίηση.

«Ξέρουν στη ΝΔ ότι πας σε ακριβά κομμωτήρια και ότι ντύνεσαι ακριβά. Θα γίνεις θύμα bullying», της είπαν, όπως έχει γράψει το star.gr. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αυτό που ζητούσαν ήταν να τους δώσει τα χρήματα της ΔΕΚΟ για να μην γράψουν αρνητικά σχόλια για την ίδια και την ΕΥΔΑΠ, ενώ απαιτούσαν και πακέτα διαφημίσεων για τις εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά έντυπα που είχαν.

Για να την τρομάξουν ακόμα περισσότερο, της ανέφεραν ότι υπάρχει ολόκληρη ομάδα: «αυτός και οι φίλοι του έχουν φτιάξει ομάδα η οποία ελέγχει έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ιστοσελίδες και εφημερίδες, αφενός υπέρ της κυβέρνησης και, αφετέρου, εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους θα εκβίαζε η ομάδα τους», φέρεται να είπε η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Μάλιστα, όπως η ίδια υποστηρίζει, δεν δίστασαν να την απειλήσουν ακόμη και για το παιδί της, πράγμα που της δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο φόβο.

Σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις, η οποία έχει καταγραφεί από την αστυνομία και έγινε στις 12 Φλεβάρη, με έναν από τους δημοσιογράφους, σε καφετέρια στο Φλοίσβο, της είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες: «Όταν θέλουμε να γ@μ*σουμε, θα λες: “αυτόν θέλει να τον γ@μ*σουμε μέσα από την κυβέρνηση”».

Υπάρχουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι

Στην υπόθεση φέρονται ακόμη να εμπλέκονται περίπου έξι άτομα, ανάμεσά τους και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι τους έδιναν διαφημιστικά πακέτα κι αυτοί έγραφαν διάφορα σχόλια για τους ανθρώπους που ήθελαν να πιέσουν. Ένας από τους εμπλεκόμενους, ο Βασίλης Μπόνιος, ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, υποστήριξε με ανακοίνωσή του ότι γνωρίζει μόνο έναν από τους κατηγορούμενους και αυτόν έχει να τον δει δέκα χρόνια.

Σε κάποιες από τις συνομιλίες τους οι κατηγορούμενοι φέρεται να χρησιμοποιούν και το όνομα του Υπουργού Επικράτειας Νίκου Παππά, τον οποίο αναφέρουν ως Αρχιμανδρίτη. Μάλιστα, ζητούν από τη δημοσιογράφο να επικοινωνήσει με τον υπουργό γιατί έναν από τους κατηγορούμενος δεν ήθελε να τον προσλάβουν ως συνεργάτη του.

«Να μη γίνει καμία μ@λ@κι@ τώρα που έχουμε στήσει το κόλπο!», λέει ένας από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι εμπλέκουν και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, που αναφέρεται στις συνομιλίες τους ως πατριάρχης Αλέξιος.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Αλεξιάδης τονίζει ότι δεν έχει να φοβηθεί κανέναν γιατί δεν έχει να κρύψει τίποτα: «θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που παρέχει η Δικαιοσύνη, για την αποκάλυψη αυτών που κρύβονται πίσω από τους φερόμενους εκβιαστές. Γιατί αυτό το βρώμικο παρασκήνιο και παραπολιτικό σύστημα, πρέπει να αποκαλυφθεί».

Φως στην πολύκροτη υπόθεση από την οποία το κύκλωμα φέρεται ότι καρπωνόταν αστρονομικά ποσά, που «άγγιζαν» ακόμα και τις 500.000 ευρώ τον μήνα, θα ρίξει πλέον η Δικαιοσύνη.

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top