Σφοδρές αντιδράσεις για το νόμο Παππά – Οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους!

Tι λένε επαγγελματίες που σχετίζονται με την τηλεοπτική βιομηχανία

Σφοδρές αντιδράσεις για το νόμο Παππά – Οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους!

​Εκτός από τους δημοσιογράφους, τους τεχνικούς και τους διοικητικούς υπαλλήλους των καναλιών, στο χορό των αντιδράσεων για το νομοσχέδιο Παππά μπαίνουν και όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα που σχετίζονται με την τηλεοπτική βιομηχανία.

Ο κύριος Βασίλης Κιλτίδης έχει εταιρεία παραγωγής και συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με τρεις ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Πέντε χρόνια παλεύει να διατηρήσει τους 12 μόνιμους εργαζόμενους της επιχείρησης του καθώς και μια σειρά από εξωτερικούς συνεργάτες.

«Με το νέο νομοσχέδιο περνάμε στο στάδιο της κρατικής εκτέλεσης, με δεδομένο ότι υπάρχουν εταιρείες παραγωγής οι οποίες κάνουν αποκλειστικά και μόνο αυτή τη δουλειά, της κάλυψης τηλεοπτικών γεγονότων, εκτάκτων και τακτικών, για τις ανάγκες των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε απολύσεις και σε λουκέτο», λέει ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα του Star.

Ο κύριος Ζανέτης είναι σκηνογράφος πάνω από 20 χρόνια. Αυτή τη περίοδο εργάζεται στην παραγωγή ενός πολύ δημοφιλούς σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης. Όπως εξηγεί, τα χρόνια της κρίσης οι δουλειές στο επάγγελμα του έχουν συρρικνωθεί αρκετά. Το ενδεχόμενο κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών, μόνο καταστροφή θα μπορούσε να φέρει στον κλάδο του.

«Οι πιθανότητες δουλειάς λιγοστεύουν, αμέσως αμέσως, όσο καλός ή όχι είσαι. Αν είναι δέκα οι δουλειές που μπορείς να κάνεις, ξαφνικά θα είναι πέντε. Πέραν του ότι θα μείνουν πέντε απ’ έξω, οι πέντε που θα δουλέψουν κατά πάσα πιθανότητα θα είναι με χειρότερες συνθήκες, ακριβώς γιατί είναι μια αγορά που πέφτει», αναφέρει.

Την ίδια ώρα, το 70% από τις παραγγελίες που δέχεται ο κύριος Κωνσταντίνου, ο οποίος κατασκευάζει σκηνικά, προέρχεται από τηλεοπτικούς σταθμούς. Έτσι, δίνει δουλειά σε πάνω από είκοσι εργαζόμενους, αλλά και σε μικρότερες επιχειρήσεις από τις οποίες αγοράζει υλικά.

«Από μας εξαρτώνται να μην πω πολλά, είκοσι επαγγέ��ματα. Να τα βάλουμε ένα ένα: φτιάχνουμε ανοξείδωτα, φτιάχνουμε αλουμίνια , φτιάχνουμε mdf, μελαμίνες, ό,τι υπάρχει στις κατασκευές. Άραγε τι θα μείνει; Δεν θα αξίζει να δουλεύεις πλέον», επισημαίνει.

Σαν ντόμινο, ο ένας μετά τον άλλον, οι κλάδοι που ασχολούνται με την τηλεοπτική βιομηχανία αντιδρούν στη πιθανότητα να χάσουν την δουλειά τους λόγω του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδεις.

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top