«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΕΡΤ και Παρασκευοπούλου

«Εάν δεν υπακούσεις σε αυτά που σου λέμε, δεν ξέρεις τι έχεις να πάθεις»

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η κόντρα της ΕΡΤ και της Αντριάνας Παρασκευοπούλου σε ότι αφορά το «κόψιμό» της από το δελτίο των 18:00.

Η ΕΡΤ αντιπρότεινε στην παρουσιάστρια αντί για τις 18:00 το απόγευμα να εκφωνεί, αν θέλει, το πρωινό δελτίο, κάτι που η ίδια δεν δέχτηκε, στέλνοντας εξώδικο στον διευθύνων σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Σήμερα, Σάββατο, ο κ. Δημητρακόπουλος, απάντησε στην ανακοίνωση της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως: «Ουδέποτε ορίσθηκε από την διοίκηση της ΕΡΤ η κ. Αντριάνα Παρασκευοπούλου ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων στις 6:00 π.μ. και αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες (άλλωστε για πολλά χρόνια στο παρελθόν εργαζόταν από τις 4 τα ξημερώματα, στις ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης για να συμβάλει στην πληρότητα τους)».

Επίσης σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος γράφει πως στέλεχος της διοίκησης της ΕΡΤ με απαξιωτικό ύφος προς γυναίκα και απειλητικό, προς εργαζόμενη δημοσιογράφο, ανέφερε στην κυρία Παρασκευοπούλου ότι «επειδή έχεις ωραίο μουτράκι, με ένα μακιγιάζ, μπορεί να είσαι χρήσιμη στο σχεδιαζόμενο δελτίο στις 6:00 το πρωί», με την προειδοποίηση –συγχρόνως- ότι «εάν δεν υπακούσεις σε αυτά που σου λέμε, δεν ξέρεις τι έχεις να πάθεις».

Αναλυτικά, η σημερινή ανακοίνωση του κ. Δημητρακόπουλου:

«Προς αποκατάσταση της τρωθείσας αληθείας από την ΕΡΤ υπογραμμίζονται τα παρακάτω:

Ι. Ουδέποτε ορίσθηκε από την διοίκηση της ΕΡΤ η κ. Αντριάνα Παρασκευοπούλου ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων στις 6:00 π.μ. και αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες (άλλωστε για πολλά χρόνια στο παρελθόν εργαζόταν από τις 4 τα ξημερώματα, στις ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης για να συμβάλει στην πληρότητα τους).

ΙΙ. Της ανακοινώθηκε εγγράφως να εργαστεί ως συντάκτρια στο δελτίο των 12.00 και το πράττει με συνέπεια.

ΙΙΙ. Στέλεχος της Διοίκησης της ΕΡΤ με απαξιωτικό ύφος προς γυναίκα και απειλητικό, προς εργαζόμενη δημοσιογράφο, της ανέφερε ότι «επειδή έχεις ωραίο μουτράκι, με ένα μακιγιάζ, μπορεί να είσαι χρήσιμη στο σχεδιαζόμενο δελτίο ��τις 6:00 το πρωί», με την προειδοποίηση –συγχρόνως- ότι «εάν δεν υπακούσεις σε αυτά που σου λέμε, δεν ξέρεις τι έχεις να πάθεις».

Τέλος, υπενθυμίζω ότι η αξία του ανθρώπου προστατεύεται από το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαι��ματα και το Διεθνές σύμφωνο του Ο.Η.Ε. για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα του ανθρώπου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top