Τουρκική εφημερίδα πανηγυρίζει με την δήλωση Φίλη για την γενοκτονία!

Τον φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδο και τον αποθεώνει

Τουρκική εφημερίδα πανηγυρίζει με την δήλωση Φίλη για την γενοκτονία!

​«Γενναία παραδοχή από τους γείτονες» χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα «Sabah» την δήλωση του Νίκου Φίλη «αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων, αλλά δεν ήταν γενοκτονία»!

Το πρόσωπο του υπουργού Παιδείας -που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με όσα είπε το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό», στο Star- φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, η οποία τον… αποθεώνει.

«Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης είπε πως η ρητορική ότι οι Πόντοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους ήταν λάθος. Από επιστημονικής απόψεως, είπε πως δεν ήταν γενοκτονία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο συντάκτης, επισημαίνοντας πως η δήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και των Ενώσεων των Ποντίων και ότι ο κ. Φίλης, πριν εκλεγεί βουλευτής ήταν δημοσιογράφος.

Επισημαίνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας σχεδ��άζει να επισκεφτεί την Άγκυρα, το άρθρο καταλήγει: «πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία, με αυστηρή επιστημονική έννοια».

filis1_5.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top