Έντονη αντίδραση του ΕΣΡ στο νέο νόμο για τα ΜΜΕ

«Πυρά» της Λίνας Αλεξίου στον Νίκο Παππά

Έντονη αντίδραση του ΕΣΡ στο νέο νόμο για τα ΜΜΕ

​«Η κυβέρνηση αχρηστεύει το ΕΣΡ», τόνισε η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το νέο νόμο για τα ΜΜΕ, εξαπολύοντας, παράλληλα, «πυρά» στον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά.

Η κα. Αλεξίου, μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε «εκπρόθεσμη» και «απολύτως αντισυνταγματική» την τροπολογία που προβλέπει την άμεση λήξη της θητείας των μελών του ΕΣΡ, τα οποία έχουν συμπληρώσει τον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο παραμονής στο Συμβούλιο (πρακτικά, αποχωρούν άμεσα η κα. Αλεξίου και ο Γιώργος Στεφανάκης, ενώ σύντομα θα αποχωρήσει και ο Κωνσταντίνος Αποστολάς, δηλαδή τρία από τα τέσσερα σημερινά μέλη).

Στρέφοντας τα «βέλη» της προς τον αρμόδιο υπουργό, η κα. Αλεξίου ανέφερε πως «δεν ξεχνώ ότι στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ετέθη θέμα δικό μου, προσωπικό, από τον Νίκο Παππά» και συνέχισε: «πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για φωτογραφική διάταξη στην οποία απεικονίζεται το πρόσωπό μου… Φωτογραφική ή μη η διάταξη παραβιάζει την αρχή της δημοκρατικής νομιμότητας και διαφάνειας την οποία καταχράται η εκτελεστική εξουσία, την αρχή της συνέχειας στη λειτουργία των συνταγματικών οργάνων, την αρχή της ανεξάρτητης λειτουργίας των θεσμών και την αρχή της ανεξαρτησίας των ανεξάρτητων αρχών».

Τέλος, η κα. Αλεξίου δήλωσε ότι θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα εναντίον της διάταξης, ενώ ο κ. Στεφανάκης επιφυλάχθηκε για τις περαιτέρω κινήσεις του και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο σε μια συγκυρία κατά στην οποία η κυβέρνηση θα έπρεπε να ενισχύει το ΕΣΡ φέρνει αυτή την «ακραία, αυθαίρετη και ακατανόητη διάταξη, η οποία ουσιαστικά απονεκρώνει το Συμβούλιο».

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top