Τι προέβλεψε ταινία του ’80 για σήμερα και… έπεσε διάνα!

ΧΑΜΟΣ στα social media με το «Back To The Future»

Τι προέβλεψε ταινία του ’80 για σήμερα και… έπεσε διάνα!

Πρώτο θέμα στα social media είναι η σημερινή μέρα καθώς, σύμφωνα με την ταινία «Back To The Future» της δεκαετίας του 1980, οι πρωταγωνιστές της θα «προσγειωθούν» στο μέλλον!

«Αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί, τώρα είναι ακριβώς 21 Οκτωβρίου 2015. Το μέλλον έφτασε επιτέλους. Ναι, είναι διαφορετικό από αυτό που όλοι νομίζαμε, αλλά δεν πειράζει. Αυτό σημαίνει, ότι το μέλλον δεν έχει γραφτεί ακόμη. Το μέλλον είναι όπως το γράφουμε εμείς. Γι' αυτό φροντίστε να είναι καλό», έλεγε στην ταινία ο καθηγητής Ντοκ.

Untitled-6.jpg
(Μία από τις «προφητείες» της ταινίας: η τηλεδιάσκεψη)

Με αφορμή την άφιξη της ημερομηνίας, αρκετοί χρήστες του Ίντερνετ αποτιμούν κατά πόσο έπεσαν μέσα οι προβλέψεις των σεναριογράφων 26 χρόνια μετά το δεύτερο μέρος της τριλογίας!

Backtothefuture-2-flying-car.jpg
(Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της ταινίας που... δεν έχουμε δει, μέχρι σήμερα τουλάχιστον)

Τα drone, το σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι υπολογιστές tablet, οι τηλεδιασκέψεις, οι 3D προβολές, η παραγωγή καυσίμων από σκουπίδια (βιοκαύσιμα) και τα γυαλιά – οθόνη, είναι μερικά από τα στοιχεία της ταινίας που έγιναν πραγματικότητα, ενώ κάπου στη… μέση βρίσκονται το αιωρούμενο σκέιτμπορντ (πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα τέτοιο μοντέλο) και τα ενδύματα με ενσωματωμένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Αυτά που δεν εμφανίστηκαν ποτέ, αν και υπήρχαν στην ταινία, είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο, η άμεση επαναφορά της νιότης, τα κορδόνια που δένονται μόνα ��ους και οι συσκευές που βγάζουν τον σκύλο βόλτα!

Untitled-9.jpg
(Η συσκευή της ταινίας που έβγαζε τον σκύλο βόλτα)

Λίγα λόγια για το «Back To The Future»

Το «Back to the Future» («Επιστροφή Στο Μέλλον») είναι μία κωμική ταινία επιστημονικής φαντασίας, που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ στις 3 Ιουλίου 1985. Πρόκειται για το πρώτο κομμάτι της ομώνυμης τριλογίας, σε σκηνοθεσία Μπομπ Ζεμέκις και με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Τζέι Φοξ και τον Κρίστοφερ Λόιντ.

images.jpg

Στην πρώτη ταινία, ο Μάρτι Μακ Φλάι (Μάικλ Τζέι Φοξ), ένας 17χρονος μαθητής που ζει στο Hill Valley της Καλιφόρνια, επιστρέφει στο 1955, όπου γνωρίζει τους μελλοντικούς (τότε) γονείς του και κατά λάθος γίνεται το ερωτικό ενδιαφέρον της μητέρας του. Για να διορθώσει τη «ζημιά» καταφεύγει στη βοήθεια του καθηγητή Έμετ Μπράουν (αναφέρεται ως Ντοκ και τον υποδύεται ο Κρίστοφερ Λόιντ).

Η ταινία πέτυχε εισπράξεις 300 εκατομμυρίων δολαρίων, τις περισσότερες για εκείνη τη χρονιά, ενώ κέρδισε αρκετά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και ενός Όσκαρ για ηχητικά εφέ, τρεις ακόμη υποψηφιότητες για Όσκαρ, πέντε για BAFTA και τέσσερις για Χρυσή Σφαίρα.

F49CF999EE6219A7049B7E3FF8D36FEA.jpg

Στην δεύτερη ταινία (1989), ο ενήλικας και πατέρας πια Μακ Φλαι ταξιδεύει στο μέλλον για να σώσει τα παιδιά του που κινδυνεύουν να μπουν φυλακή. Και η ημερομηνία στην οποία καταφτάνει δεν είναι άλλη από την 21η Οκτωβρίου του 2015, δηλαδή… σήμερα!!!

Δείτε στο βίντεο το μήνυμα του καθηγητή Ντοκ για τη σημερινή μέρα!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top