«The Iceman»: Έρχεται απόψε στο Star! Μην το χάσετε

Συντονιστείτε στις 22:10

«The Iceman»: Έρχεται απόψε στο Star! Μην το χάσετε

​Απόψε στις 22:10 συντονιστείτε στο Star γιατί έρχεται η βιογραφική ταινία «The Iceman».

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Η πραγματική ιστορία του πολωνικής καταγωγής Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι, που επί περίπου 30 χρόνια ζούσε μια διπλή ζωή: ήταν ένας τρυφερός συζύγος, ένας αφιερωμένος πατέρας και ταυτόχρονα ένας αδίστακτος κατά συρροή δολοφόνος.

Μετά τη σύλληψή του, ο Κουκλίνσκι ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει πάνω από 250 άτομα από το 1954 έως και το 1985, πολλά από τα οποία για λογαριασμό της ιταλοαμερικανικής μαφίας. Εναντι μιας πρόσθετης αμοιβής, ο Κουκλίνσκι μπορούσε να κάνει τα θύματά του να υποφέρουν πραγματικά.

Εκτελούσε τα συμβόλαια θανάτου με ανατριχιαστική ψυχραιμία, αποφασιστηκότητα και αποτελεσματικότητα, δίχως ποτέ να απογοητεύει τους πελάτες του. Υπήρξε ο κορυφαίος εκτελεστής της Μαφίας στην αμερικανική ιστορία, την ίδια ώρα που φιλοξενούσε τους γείτονές του σε χαρούμενες οικογενειακές συγκεντρώσεις στα προάστια του Νιου Τζέρσι…

Η αληθινή ιστορία του Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι – γνωστού και ως Iceman – ενός υποδειγματικού οικογενειάρχη αλλά και πέρα κάθε υποψίας αδίστακτου δολοφόνου. Με τον υποψήφιο για Όσκαρ Μάικλ Σάνον (Revolutionary Road) στο ρόλο του «ψυχρού» εκτελεστή και την επίσης υποψήφια για Όσκαρ Γουινόνα Ράιντερ (Μικρές Κυρίες, The Age of Innocence, Dracula) στο ρόλο της συζύγου του.

H ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Άντονι Μπρούνο και ακολουθεί τον Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι, ο οποίος σκότωνε επί σειρά ετών στόχους, που του είχαν δοθεί ενώ παράλληλα ζούσε μια φυσιολογική ζωή με τη γυναίκα και τα παιδιά του, χωρίς εκείνοι να γνωρίζουν τίποτα.

Το σενάριο συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης της ταινίας Άριελ Βρόμεν και ο Μόργκαν Λαντ.

Το 1992 το κανάλι HBO, προέβαλε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Iceman: Confessions of a Mafia Hitman». Ήταν μια σειρά από συνεντεύξεις του Κουκλίνσκι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές του Νιου Τζέρσεϊ. Στο ντοκιμαντέρ ο Κουκλίνσκι διηγείται με κάθε λεπτομέρεια πως σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους και πως η οικογένειά του δεν είχε απολύτως καμία ιδέα, μέχρι που τον συνέλαβαν το 1986.

Το ντοκιμαντέρ αυτό τράβηξε την προσοχή του σκηνοθέτη Άριελ Βρόμεν, ο οποίος μέχρι τότε είχε σκηνοθετήσει δύο ταινίες, η μία από τις οποίες ήταν το Danika, ένα ψυχολογικό θρίλερ με την Μαρίσα Τομέι. «Ήμουν συγκλονισμένος από την ιστορία, αλλά το πιο παράξενο συναίσθημα ήταν ότι τον συμπαθούσα αυτόν τον τύπο.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top