Απόψε το debate Τσίπρα - Μεϊμαράκη: θα βγάζουν… «κόκκινη κάρτα»!

«Μονομαχία» με στόχο τους αναποφάσιστους, λίγο ��ριν τις κάλπες

​Διαφορετικό από το προηγούμενο και με τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν δικαίωμα παρέμβασης μέσω «κόκκινης κάρτας», θα είναι το αποψινό debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ντέρμπι, οι δύο αρχηγοί θα βρεθούν αντιμέτωποι στις 21:00, με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο.

Το σκηνικό θα είναι ίδιο με του προηγούμενου debate, ενώ ερωτήσεις θα κάνουν και πάλι oι ίδιοι έξι δημοσιογράφοι από τα κανάλια εθνικής εμβέλειας (Ζαχαρέα, Τρέμη, Σρόιτερ, Χούκλη, Κοσιώνη, Γιομπαζολιάς). Στο σημε��ο αυτό υπάρχει μία καινοτομία, καθώς ερώτηση στους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη, οι οποίοι θα είναι όρθιοι και όχι καθιστοί, θα κάνει και ο συντονιστής της συζήτησης.

Στον πρώτο γύρο, οι θεματικές ενότητες θα είναι δύο: θέματα εσωτερικής πολιτικής (οικονομία, ανάπτυξη κλπ) και θέματα εξωτερικής πολιτικής (ασφάλεια, προσφυγικό κλπ), με κάθε δημοσιογράφο να απευθύνει δύο ερωτήσεις σε κάθε αρχηγό. Οι χρόνοι των ερωτήσεων και των απαντήσεων θα είναι ίδιοι με το προηγούμενο debate, δηλαδή, η ερώτηση έως 30 δευτερόλεπτα και η απάντηση έως 1:30 λεπτό.

Μετά την απάντηση του κάθε αρχηγού, ο άλλος πολιτικός θα έχει τη δυνατότητα να κάνει σχόλιο, δείχνοντας «κόκκινη κάρτα» για να πάρει τον λόγο, έχοντας στη διάθεσή του ένα λεπτό!

Θα υπάρξει ένα διαφημιστικό διάλειμμα και στον δεύτερο γύρο οι κ.κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης θα κάνουν από μία ερώτηση ένας στον άλλο. Και εδώ θα υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού.

Στον τρίτο γύρο ερώτηση θα κάνει ο συντονιστής, Πάνος Χαρίτος. Θα είναι η ίδια ερώτηση και στους δύο, πάλι με δυνατότητα σχολιασμού.

Η τηλεμαχία θα κλείσει με την τοποθέτηση του κάθε αρχηγού για 2 λεπτά, ενώ η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει 2,5 ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top