ΑΥΤΗ είναι η στιγμή του debate με την υψηλότερη τηλεθέαση!

Η ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα και η απάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Το διάστημα 22:15 – 22:30 έκανε το χθεσινοβραδινό debate την υψηλότερη τηλεθέαση, τόσο στο σύνολο, όσο και στα κοινά 15 – 44. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή, η Μάρα Ζαχαρέα έθεσε το ερώτημά της στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας για την Παιδεία και την Υγεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, το εν λόγω τέταρτο η τηλεθέαση της ΕΡΤ1 «άγγιξε» το 22,5% στο σύνολο και το 19,4% στα δυναμικά κοινά.

«Κύριε πρόεδρε, ιστορικοί μελετητές έχουν επισημάνει το ρόλο της παιδείας και του πολιτισμού στην αφύπνιση του έθνους, για παράδειγμα στην επανάσταση του ’21. Μήπως, 200 χρόνια μετά, είναι σημαντικό να γίνει ξανά μια επανάσταση στην παιδεία, που θα ανυψώσει και πάλι την περηφάνεια του λαού μας, αντί οι πολιτικοί να απευθύνονται μόνο στους πολίτες για χρέη, ελλείματα και τραπεζικούς δείκτες;», ρώτησε εκείνη τη στιγμή τον πρόεδρο της ΝΔ η παρουσιάσ��ρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Επισημαίνοντας ότι συμφωνεί μαζί της, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι θέλει την αναθεώρηση του Συντάγματος για να υπάρχουν μη κρατικά πανεπιστήμια για να μην πηγαίνουν στο εξωτερικό και οι οικογένειες να επιδοτούν εκεί θέσεις εργασίας, ενώ επέκρινε τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι καταργεί τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία, αλλά και επειδή επέβαλε ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σε διευκρινιστική ερώτηση της κα. Ζαχαρέα για τις αποσπάσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών και τα προβλήματα που δημιουργούν, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι οι αποσπάσεις περιορίσθηκαν κατά πολύ επί συγκυβέρνησης, αλλά το 2014 συμφωνήθηκε, μετά από απ��ίτηση και των άλλων κομμάτων, να επιτρέπονται. Πρόσθεσε ακόμα ότι πρέπει να στελεχώνονται όπως πρέπει τα σχολεία και να αμείβονται όπως πρέπει οι εκπαιδευτικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Τα ποσοστά τηλεθέασης του debate – ποιοι το παρακολούθησαν περισσότερο!

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή του debate με την υψηλότερη τηλεθέαση!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top