Μάρα Ζαχαρέα: Τι περιμένουμε από το αποψινό debate των πολιτικών αρχηγών

Δείτε τι είπε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Star για την πολυαναμενόμενη τηλεμαχία

Μάρα Ζαχαρέα: Τι περιμένουμε από το αποψινό debate των πολιτικών αρχηγών

Για το αποψινό debate των πολιτικών αρχηγών και τις προσδοκίες που έχει από την πολυαναμενόμενη τηλεμαχία μίλησε τηλεφωνικά στο «Live U» η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Μάρα Ζαχαρέα.

«Περιμένουμε από τους πολιτικούς αρχηγούς μέσα στο ασφυκτικό νομικό πλαίσιο που οι ίδιοι έχουν καθορίσει, γιατί όπως όλοι ξέρουμε τους όρους τους έβαλε η διακομματική επιτροπή και όχι οι δημοσιογράφοι, να μην μιλήσουν με ξύλινη γλώσσα, να αποφύγουν τα κλισέ και να πουν απόψεις που θα βοηθήσουν τους τηλεθεατές και κατά συνέπεια τους ψηφοφόρους να αποκρυσταλλώσουν γνώμη για σημαντικά θέματα» ανέφερε και τόνισε πως οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους «θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να σκεφτούμε ερωτήσεις που θα ήθελε ο κόσμος».

090915094703_3803.jpg
Όπως έχει γράψει και το star.gr, το συντονισμό της διαδικασίας θα έχει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Π. Χαρίτος, ενώ ερωτήματα στους πολιτικούς αρχηγούς θα θέσουν από το Star η Μ. Ζαχαρέα, από το Mega η Ο. Τρέμη, από τον ΑΝΤ1 η Μ. Χούκλη, από τον Alpha ο Α. Στρόιτερ, από τον ΣΚΑΪ η Σ. Κοσιώνη και από το Ε! o Μ. Γιομπαζολιάς.

Στο debate αυτό θα υπάρχει και μια καινοτομία, αφού μετά από αίτημα των δημοσιογράφων θα υπάρξει και ένας 7ος θεματικός κύκλος συζήτησης που θα διεξαχθεί σε δύο γύρους.

«Για πρώτη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί θα μπορούν να κάνουν μία τοποθέτηση, διάρκειας 1,5 λεπτού, η οποία θα καταλήγει σε ερώτηση εφόσον το επιθυμούν προς κάποιον άλλον πολιτικό αρχηγό που θα διαλέξουν! Ελπίζω να μην ρωτήσουν όλοι τον Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε και περισσότερο ενδιαφέρον» ανέφερε η παρουσιάστρια.

090915094705_5550.jpg
Η Μάρα Ζαχαρέα μίλησε επίσης και για την τρίωρη συνάντηση που είχαν οι δημοσιογράφοι στο Ραδιομέγαρο προκειμένου να συμφωνηθούν τα διαδικαστικά της τηλεμαχίας.

Όπως είπε, «το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό, πάρα πολύ πολιτισμένο. Την σειρά την κανονίσαμε με απλή συζήτηση μεταξύ μας και σχετικά σύντομα. Δεν μας ταλαιπώρησε ιδιαίτερα αυτό».

Resizer.jpg
Υπενθυμίζεται πως οι δημοσιογράφοι θα ρωτήσουν με την εξής σειρά: Όλγα Τρέμη, Αντώνης Σρόιτερ, Μαρία Χούκλη, Μάρα Ζαχαρέα, Σία Κοσιώνη και Μάκης Γιομπαζολιάς. Κάθε ερώτηση θα διαρκεί έως 30” και η απάντηση έως 1,5 λεπτό. Η δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση επί της απάντησης θα διαρκεί έως 15” και η δευτερολογία του αρχηγού έως 30”. Στο τέλος του debate, ξεκινώντας από το μικρότερο σε δύναμη κόμμα, κάθε αρχηγός θα έχει στη διάθεσή του 1,5 λεπτό ανά γύρο.

Η διεξαγωγή της «τηλεμαχίας» θα πραγματοποιηθεί στο στούντιο 3 του 1ου ορόφου της ΕΡΤ, εκεί από όπου μεταδίδεται η εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» και έχει ήδη στηθεί το πλατό. Το debate θα αρχίσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί, τόσο διακαναλικά, όσο και από το star.gr.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top