Έκθετος ο Πάνος Καμμένος για τις καταγγελίες κατά δημοσιογράφων

Τι λένε το ΚΕΕΛΠΝΟ και η ΕΣΗΕΑ-Νομικά θα κινηθεί ο Ν. Χατζηνικολάου

Έκθετος ο Πάνος Καμμένος για τις καταγγελίες κατά δημοσιογράφων

Τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου εναντίον ΜΜΕ, εκδοτών και δημοσιογράφων ότι ελάμβαναν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και έτσι, μέσω της κρατικής διαφήμισης, ασκούσαν στρατευμένη δημοσιογραφία, διαψεύδει το ίδιο το Κέντρο. Η ΕΣΕΗΑ, στην οποία κατέθεσε σχετική λίστα ο υπουργός και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επισημαίνει ότι δεν προκύπτουν στοιχεία περί χρηματισμού! Στο μεταξύ, ο Νίκος Χατζηνικολάου, το όνομα του οποίου ενεπλάκη, ετοιμάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

ΚΕΕΛΠΝΟ: ανυπόστατη η λίστα - ΕΣΗΕΑ: δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό

Με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρός του (και στέλεχος των ΑΝΕΛ), Θανάσης Γιαννόπουλος, το ΚΕΕΛΠΝΟ «άδειασε» τον κ. Καμμένο, χαρακτηρίζοντας την λίστα ανυπόστατη και τα περί «μαύρων» χρημάτων «εκτός πραγματικότητας».

«Κάθε τέτοια δράση, σύμφωνα με τα δεδομένα των οικονομικών μας υπηρεσιών, εγένετο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με παραστατικά και παραδοτέα - ως επίσης οι κατά το παρελθόν γενόμενοι έλεγχοι από αρμόδια οικονομικά όργανα δεν καταλόγισαν ευθύνες ούτε στη διοίκηση ούτε στους υπαλλήλους του Οργανισμού - έτσι με αυτά που ανεφέρθησαν από τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για μαύρα χρήματα τα οποία εδόθησαν κατά καιρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε δημοσιογράφους είναι εκτός πραγματικότητας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας του ΟΥΔΕΠΟΤΕ αποζημίωσε ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ (φυσικό πρόσωπο), αντιθέτως το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά και βάση αρμοδιότητας, υλοποιεί εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω των ΜΜΕ- τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, διαδίκτυο κτλ, πάντοτε σε συνεργασία με τους επίσημους ομ��λους και εταιρείες αυτών και τηρώντας αυστηρά τα προβλεπόμενα. Ως εκ τούτου κάθε αναφερόμενη λίστα σε φυσικά πρόσωπα δημοσιογράφων είναι παντελώς ανυπόστατη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση και τονίζει πως το Κέντρο συνεργάζεται με όλα τα ΜΜΕ μέσω της νομίμου οδού και στόχος των διαφημίσεών του είναι η ενημέρωση όλων των Ελλήνων για σημαντικά θέματα δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά του, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επεσήμανε πως η υπόθεση για την οποία πήγε στην ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αφορά σε καταγγελία του στη Βουλή και τελεί υπό διερεύνηση, προσθέτοντας πως «κατά την κατάθεσή του ο υπουργός παρέδωσε έγγραφο με λίστα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στελεχών του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη».

«Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και άστοχου διασυρμού προσώπων, το Συμβούλιο αισθάνεται υποχρεωμένο να διευκρινίσει ότι, στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό. Εκτός εάν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας προκύψουν πρόσθετα και επαρκή στοιχεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νομικά θα κινηθεί ο Νίκος Χατζηνικολάου

Στο μεταξύ, σε ιστοσελίδες και blogs κυκλοφόρησαν υποτιθέμενα ονόματα από αυτά που υπάρχουν στη λίστα, μεταξύ των οποίων και εκείνο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Real News», Νίκου Χατζηνικολάου.

«Κατά τη λογική Καμμένου με χρηματίζει και η μπύρα Heineken; Έχει διαφημιστεί περισσότερο από το ΚΕΕΛΠΝΟ στα ΜΜΕ που είμαι μέτοχος… Θλίψη!», έγραψε στο Twitter ο κ. Χατζηνικολάου, ενώ, απαντώντας στη «βροχή» ερωτήσεων από διαδικτυακούς του φίλους, έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε αγωγές.

Μεταξύ εκείνων που απάντησαν στον δημοσιογράφο ήταν και ο ίδιος ο κ. Καμμένος, ο οποίος επεσήμανε «κατέθεσα την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με τα ποσά που εδόθησαν σε μέσα και δημοσιογράφους. Ποια είναι νόμιμα θα φανούν, δεν κατηγορώ».

Ο κ. Καμμένος στην αρχική του δήλωση σημείωνε πως οι εν λόγω δημοσιογράφοι «έπαιρναν πάρα πολύ μεγάλα κονδύλια για την προώθηση της καμπάνιας ιατρικών θεμάτων, αλλά, την ίδια στιγμή, κατά τύχη, οι ίδιοι δημοσιογράφοι και τα ίδια Μέσα έκαναν επιθέσεις ή παρήγαγαν κυβερνητικό έργο». Ερωτηθείς εάν πρόκειται για «μαύρα» χρήματα, απάντησε πως θα τα ψάξει όλα η ΕΣΗΕΑ, ενώ ανέφερε πως πρόκειται για 37 δημοσιογράφους και 150 μισθολόγια.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top