Βρετανική «χολή»: «επιστρέψτε τα δάνεια, να σας επιστρέψουμε τα Μάρμαρα»

Ρεσιτάλ ειρωνείας για την επίσκεψη Αλαμουντίν και το ελληνικό αίτημα

Βρετανική «χολή»: «επιστρέψτε τα δάνεια, να σας επιστρέψουμε τα Μάρμαρα»

​«Εις το όνομα της αρμονίας στην Ευρώπη, ας κάνουμε έναν συμβιβασμό: θα επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα μόλις η Ελλάδα αποπληρώσει τα 240 δισ. ευρώ δανείων που πήρε από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», γράφει βρετανικό περιοδικό, σχολιάζοντας την επίσκεψη της Αμάλ Κλούνεϊ και την υποστήριξη του ελληνικού αιτήματος.

Γεμάτο ειρωνεία, το δημοσίευμα του «Spectator» απευθύνεται στην 36χρονη δικηγόρο, υπό τον τίτλο «Ας κάνουμε μια συμφωνία κυρία Κλούνει». Στοχοποιώντας ξεκάθαρα, τόσο την ίδια, όσο και τον διάσημο σύζυγό της, αναφέρει πως «το Hollywood έχει τη φήμη να δημιουργεί τετριμμένες ιστορίες με ήρωα μια δικηγόρο, η οποία έχει απέναντί την Αγγλία ως κακοποιό. Αυτό το χολιγουντιανό έπος τα έχει όλα. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες η κ. Αμάλ Αλαμουντίν παντρεύτηκε έναν από τους πιο πολυφωτογραφημένους άνδρες του κόσμου, τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Αμέσως μετά, η διάσημη δικηγόρος ταξίδεψε στην Αθήνα για να δώσει νομικές συμβουλές για το πώς η Ελλάδα θα πάρει πίσω τα Ελγίνεια Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο».

Παρουσιάζοντας περιληπτικά τα της επίσκεψης, το περιοδικό επισημαίνει πως η σύζυγος του ηθοποιού «χάνει το νόημα», ενώ δεν διστάζει να αποκαλέσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που όλος ο κόσμος θαυμάζει, ως «διακοσμητικές πέτρες»!

«Δεδομένου της χαοτικής οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα το τελευταίο πράγμα που θα την απασχολούσε θα ήταν η επιστροφή των Μαρμάρων. Τι θα κάνουν οι Έλληνες πολιτικο�� αν τελικά τα μάρμαρα επιστραφούν; Δεν θα έχουν πια να υψώνουν ένα πατριωτικό ζήτημα προκειμένου να αποπροσανατολίσουν από τις αποτυχίες τους», αναφέρει ο συντάκτης και τονίζει πως για την αφαίρεση των Γλυπτών είχε δοθεί άδεια, καλώντας όλους τους Έλληνες «να αναγνωρίσουν τον ρόλο που έπαιξε ο Λόρδος Έλγιν στη διάσωση της κληρονομιάς τους και να αποδεχτούν ότι το Βρετανικό Μουσείο έχει κάνει μια εξαιρετική δουλειά στη διατήρηση των μαρμάρων και την προβολή τους σε μελετητές και στο κοινό».

Ξίδι καλέ, ξίδι!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top