ΣτΕ: Απέρριψε την αναστολή της απόφασης για κατάργηση της ΕΡΤ

Η απόφαση της κυβέρνησης κρίθηκε «βάσιμη» για το «δημόσιο συμφέρον»

​Η επιτροπή αναστολών της ολομέλειας του ΣτΕ με την απόφαση 392/13 απέρριψε αίτηση αναστολής που είχαν υποβάλει ο πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ Γ. Κόκκας και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας.

Ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ και την λύση των εργασιακών συμβάσεων, όπως και μεταγενέστερες υπουργικές αποφάσεις σχετικά με ��ην πρόσληψη του ειδικού διαχειριστή, τις διαδικασίες προσλήψεων κλπ.

Η επιτροπή αναστολών έκρινε ότι με βάση τις υπουργικές αποφάσεις επιχειρήτω ο εξορθολογισμός της λειτουργίας και του κόστους οργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και συνεπώς οι σχετικές πράξεις που έχουν κανονιστικό χαρακτήρα έχουν εκδοθεί για συγκεκριμένους λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι κατά τον βάσιμο σχετικό ισχυρισμό του δημοσίου κωλύουν τη χορήγηση αναστολής ως πρός την κατάργηση της ΕΡΤ και των θυγατρικών της εταιριών καθώς και τη λύση των συμβάσεων έργου ή εργασίας.

Παράλληλα, δέχτηκε ότι δεν υφίσταται ανεπανόρθωτη βλάβη του αιτούντως, η οποία είναι κατ’ αρχήν επανορθώσιμη σε περίπτωση ευδοκιμήσεως των αιτήσεων ακυρώσεως που συζητούνται στην ολομέλεια του ΣτΕ στις 27/09/13.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top