Στ. Μαλέλης: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες έγινε το μεγάλο φαγοπότι»

«Το 2004 καταστράφηκε η χώρα»

Για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και για το μεγάλο φαγοπότι που έγινε το 2004 μίλησε ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR, κ. Στ. Μαλέλης στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, "ΣΚΑΪ Τώρα".

"Το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι πάρα πολύ σημαντικό και το αφήνουμε απέξω. Πιστεύω ότι εκεί έγινε η μεγάλη καταστροφή της χώρας μας το 2004. Εκεί έγινε το μεγάλο φαγοπότι, και πρέπει γρήγορα να υπάρξει έλεγχος για το πού πήγαν αυτά τα λεφτά. Κάποιοι υπολογίζουν ότι χάθηκαν 20 δισ. από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ίσως αυτοί που τα φάγανε αυτά τα λεφτά να το παίζουν και εθνικοί ευεργέτες σήμερα", είπε ο κ. Μαλέλης.


Μιλώντας μάλι��τα για την οικονομική κατάσταση της χώρας δήλωσε με νόημα: «Αν η οικονομία στην Ελλάδα δεν γίνει ανταγωνιστική, αν δεν παράγουμε δε θα μπορέσει να μας συντηρεί μόνο η Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Μαλέλης.

Ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του STAR τόνισε ότι πρέπει να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις, όμως πρέπει να γίνουν με μέτρο, με προσοχή και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν στρατηγικό χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στα μέτρα που προτείνει η Τρόικα, ο κ. Μαλέλης τόνισε ότι τα μέτρα αυτά είναι μέτρα υποτίμησης της χώρας, αποκαλύπτοντας ότι προτάθηκαν ισοδύναμα μέτρα για τους μισθούς των αστυνομικών και των στρατιωτικών τα οποία όμως δε δέχθηκε η Τρόικα.

Ως βασική προτεραιότητα έθεσε ο κ. Μαλέλης την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Πρέπει να προχωρήσει γρήγορα το μέτωπο της φοροδιαφυγής. Θα πρέπει να γίνει πρώτος στόχος μαζί με τις αποκρατικοποιήσεις. Η πάταξη της φοροκλοπής δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή χωρίς το πλαστικό χρήμα. Θα πρέπει να μπει στη ζωή μας δυνατά το πλαστικό χρήμα. Μία πρόταση η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή και ίσως να γίνει και πρόταση της κυβέρνησης είναι όσοι πληρώνουν με πλαστικό χρήμα, να έχουν μείωση στο φορολογητέο εισόδημα», ��ίπε.

Τέλος ο κύριος Μαλέλης σχολίασε και το παρασκήνιο για τη συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μαξίμου.

«Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης ζητάνε να γίνονται συχνότερα αυτές οι συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών, να σχεδιάζουν μαζί κάποια πράγματα, γιατί συγκυβερνούν, δεν είναι παρατηρητές κάποιας κυβέρνησης του κυρίου Σαμαρά. Πρέπει να γίνονται αυτές οι συναντήσεις πολύ τακτικά, αλλά και τα δύο άλλα κόμματα να μάθουν ότι κυβερνούν κι αυτά. Δεν πρέπει να βλέπουν ενοχικά τη θέση τους στην κυβέρνηση. Ή είσαι ή δεν είσαι. Όταν είσαι λοιπόν κανονικά και με τα δύο πόδια κάνεις προτάσεις, κατεβάζεις νομοσχέδια και δεν κάνεις απλώς ερωτήσεις», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top