Η Μιμή Ντενίση μίλησε στον ΟΗΕ για την Ελλάδα 

Ήταν η βασική ομιλήτρια για το προσφυγικό

Η Μιμή Ντενίση ήταν η επίσημη καλεσμένη και βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση του ΟΗΕ με θέμα: «Ο ρόλος της γυναίκας σε εποχές ανθρωπιστικής κρίσης (προσφυγικής και μεταναστευτικής)».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου στην επίσημη αίθουσα του ΟΗΕ παρουσία πολλών αντιπροσωπειών, για αυτό άλλωστε έλειπε κι από την κριτική επιτροπή του YFSF την προπερασμένη Κυριακή.

Η δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για τις γυναίκες πρόσφυγες από τις αρχές του 20ου αιώνα με τις διώξεις Αρμενίων, Ασσυρίων, Ελλήνων και το τεράστιο προσφυγικό κύμα που δημιούργησαν, όπως και για την σημερινή αντίστοιχη κατάσταση της Συρίας. 

Κορνήλιος Κορνηλίου Πρέσβης της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πριγκίπισσα Αλία Αλ Θάνι Πρέσβειρα του Κατάρ στον ΟΗΕ, Μιμή Ντενίση, Ραβί Μπάτρα Νομικός Σύμβουλος στον ΟΗΕ με την σύζυγό του και Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Μαρία Θεοφίλη Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Χαρακτηριστικά είπε: «Όταν η Ευρώπη έκλεισε τα σύνορά της, η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της» εξηγώντας πως ο μισός σχεδόν πληθυσμός της Ελλάδας είναι προσφυγικής καταγωγής.

Μιμή Ντενίση, Ολυμπία Δουκάκη

Λίγες μέρες αργότερα σε παρόμοια εκδήλωση μίλησε η Angelina Jolie, καθώς το 10ημερο αυτό ήταν αφιερωμένο από τον ΟΗΕ στις γυναίκες. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top