Έφυγε ο άνθρωπος που έμαθε όλο τον πλανήτη να χορεύει συρτάκι

Ο λόγος για τον θρυλικό χορευτή του Γιώργου Ζαμπέτα, Δήμος Αμπατζόγλου

Ο Δήμος Αμπατζόγλου, το μεγαλύτερο από τα τρία αδέρφια που συνόδευαν στο πάλκο και στον κινηματογράφο τον Γιώργο Ζαμπέτα με τις χορευτικές τους φιγούρες, πέρασε πλήρης ημερών στην αιωνιότητα, έχοντας ζήσει μία γεμάτη ζωή γεμάτη λάμψη διασκεδάζοντας διασημότητες του παρελθόντος όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η πριγκίπισσα Σοράγια.

"Ήταν εξαιρετικό παιδί για μένα, ήταν κύριος. Ξεχώριζε απ΄όλους, δεν είχε τίποτα το αλήτικο πάνω του, αυτό που έδειχνε δηλαδή το μάγκικο, ήταν ένας αγνός άνθρωπος, απλός, εξαιρετικός, φίλος μπορώ να πω. Λυπήθηκα πάρα πολύ", δήλωσε η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Ο χορευτής που έμαθε τον Άντονι Κουίν τα βήματα από το συρτάκι, ώστε να υποδυθεί πειστικά τον Ζορμπά, άφησε το στίγμα του στην αθηναϊκή νύχτα

'Μας έμαθε να χορεύουμε. Πηγαίναμε στα μπουζούκια, πηγαίναμε στον Ζαμπέτα, ήταν το τρίο αυτό. Έχω χορέψει μαζί τους. Τους αγαπούσαμε γιατί σηκωνόμασταν και χορεύαμε κι εμείς", είπε ο Κώστας Βουτσάς.

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Αμπατζόγλου ζούσε συντροφιά με τις αναμνήσεις του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, στο σπίτι του στο Αιγάλεω. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στο 3ο νεκροταφείο.

 

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top