Σάκης Ρουβάς: «Μπορεί και να ασχοληθώ με την πολιτική»-Τι θα ρωτούσε τον Τσίπρα αν τον έβλεπε

«Για εμένα δεν υπάρχει ταβάνι… Για ποια κορυφή μιλάμε;»

Σάκης Ρουβάς: «Μπορεί και να ασχοληθώ με την πολιτική»-Τι θα ρωτούσε τον Τσίπρα αν τον έβλεπε

​Για την πιθανότητα κάποια στιγμή να τον δούμε να κατεβαίνει στην πολιτική, για τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τι θα τον ρωτούσε αν τον έβλεπε, για την στάση του στο δημοψήφισμα αλλά και για τα μελλοντικά όνειρα και τις φιλοδοξίες του, μίλησε στο περιοδικό «Crash» και στον Κώστα Κόκκολα, ο Σάκης Ρουβάς.

Ο τραγουδιστής και παρουσιαστής του «X-Factor» όταν ρωτήθηκε αν στο πλάνο του υπάρχει και η πολιτική, απάντησε:

«Θεωρώ πως αυτό που κάνουν οι πολιτικοί είναι να ακούγεται ο λόγος τους, να έχουν ένα βήμα, μέσα από το οποίο εκφράζουν την άποψή τους. Κάποιοι δε από αυτούς βρίσκονται στη θέση να παίρνουν και αποφάσεις. Στο πρώτο σκέλος, το να ακούγεται η άποψη μου, δεν υστερώ, με την έννοια ότι έχω βήμα μέσα από το οποίο μπορώ να την εκφράζω δημόσια! Αποφάσεις βέβαια για τον τόπο μου δεν παίρνω…Αλλά από την άλλη και αυτοί που παίρνουν αποφάσεις δεν είμαι σίγουρος ότι τις παίρνουν τελικά έτσι όπως είναι η κατάσταση. Τις αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο λαός βασισμένος σε αυτά που έχουν ήδη προαναγγείλει οι πολιτικοί και βλέπουμε ότι δεν ακολουθούνται. Οι πολιτικοί προαναγγέλλουν κάποιες θέσεις και μετά ακολουθούν, υιοθετούν τις τελείως αντίθετες. Άρα το συμβόλαιο αυτό που έχουν υπογράψει με τον λαό δεν ισχύει» δηλώνει ο Σάκης και προσθέτει:

0697_SAKIS_ROYVAS_07032016.jpg
«Το ταλέντο ενός πολιτικού που κάνει αυτή τη δουλειά θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη μου η διαίσθηση και η αντίληψη του τι είναι η ανθρωπότητα. Αν μπορούσε κάποιος να διαισθανθεί, να κατανοήσει, να καταλάβει την ουσία της έννοιας αυτής, θα μπορούσε να κάνει την διαχείριση της κρίσης που βρίσκεται αυτή την στιγμή η χώρα μας. Εγώ δεν είμαι βέβαιος αν αυτή τη στιγμή θα μπορούσα να ανταποκριθώ με επιτυχία σ΄αυτή την αποστολή», τονίζοντας ωστόσο πως:

8022_SAKIS_ROYVAS_24112015.jpg
«Την πρόθεση την έχω, αλλά δεν επαρκούν οι καλές προθέσεις μας. Το ζητούμενο πρέπει να είναι οι πολιτικοί να κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από την πρόθεση. Για την ώρα αυτό που ήδη κάνω με καλύπτει πλήρως. Αν έρθει η στιγμή που θα αισθανθώ την ανάγκη να μπω σε αυτή την διαδικασία, θα το κάνω. Ξέρεις, έχει μεγάλη φθορά και ψυχική και σωματική και πνευματική όλο αυτό. Βεβαίως αποκομίζεις και τα ανάλογα οφέλη της διεύρυνσης του εαυτού σου εάν ασχοληθείς ενεργά και δίκαια με την πολιτική. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Όπως έχω ήδη πει, δεν υπάρχει κορυφή, δεν υπάρχει ταβάνι για μένα, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Δεν φανταζόμουν όταν ήμουν 12 χρονών την μετέπειτα πορεία μου, ούτε ότι θα ερμηνεύσω τον Διόνυσο στα αρχαία θέατρα όλης της χώρας. Επομένως δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα σε αυτή τη ζωή και αυτό είναι που μου αρέσει. Δεν θέλω να αποκλείω τίποτα. Αυτό όμως που θέλω σίγουρα είναι να είμαι χρήσιμος, δίκαιος και αποτελεσματικός, σύμφωνα με το θέλημα του θεού. Ακούγεται ίσως κάπως αυτό που λέω, αλλά δίνει ένα νόημα υπαρξιακό. Τον Θεό όπως τον εννοεί ο καθένας, ασφαλώς. Αν αυτό με οδηγήσει κάποια στιγμή να εμπλακώ πιο ενεργά με την πολιτική, θα το κάνω, και εκεί ή θα βοηθήσω ή θα διδαχθώ δια της αποτυχίας μου. Σίγουρα αυτό θα κάνει καλό σε μένα, το ευτύχημα θα είναι να κάνει καλό και στο σύνολο».

6795_SAKIS_ROYVAS_362016.jpg

ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΟΜΩΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ;

«Δεν θα του έλεγα… Θα τον ρωτούσα… Κατ΄αρχάς αν έχει υπαρξιακή συνείδηση. Τι θέλει από τη ζωή του. Αν είναι ευτυχισμένος ή όχι. Τι είν��ι αυτό που θα τον έκανε ευτυχισμένο, και αν θα γνώριζε τι είναι αυτό, αν ξέρει πώς να το πετύχει τελικά. Ακόμα, θα τον ρωτούσα “ξέρεις γιατί βρίσκεσαι στη θέση που βρίσκεσαι;” Θα ήθελα να μάθω αν ο στόχος του ήταν να γίνει τελικά Πρωθυπουργός και αν τελικά η επίτευξη του τον έκανε καλύτερο άνθρωπο και πιο δίκαιο. Αυτή την κουβέντα θα ήθελα να κάνω μαζί του, θα είχε πολύ ενδιαφέρον».

0013_SAKIS_ROYVAS_542016.jpg

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΠΟΥ ΤΑΧΘΗΚΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ «ΝΑΙ» ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΒΓΗΚΕ ΤΟ «ΟΧΙ»:

«Υπάρχει μια νομοτέλεια και όταν λέω νομοτέλεια, εννοώ πως ο,τι και να κάνουμε και να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, αυτό που είναι να γίνει θα γίνει τελικά. Είναι τόσο πολλές οι δυνάμεις, είμαστε τόσο πολλοί οι άνθρωποι, τόσο διαφορετικοί μεταξύ μας που δεν μπορούν ένας, δυο, τρεις, πέντε ή δέκα να αλλάξουν την ροή της ιστορίας. Και αν την αλλάξουν, αυτό θα γίνει επειδή ο κόσμος ήταν έτοιμος να αλλάξει. Είμαστε όλοι ένας οργανισμός σε διαρκή ζύμωση. Εγώ έτσι αντιλαμβάνομαι την ανθρωπότητα. Το να εκφραζόμαστε γι΄αυτό που πιστεύουμε είναι το αυτονόητο. Το να υπάρχουν αντίπαλες δυνάμεις μέσα σε αυτόν τον οργανισμό, και αυτό φυσιολογικό είναι(…) Εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι πως ακόμα και αν πούμε όλοι ΟΧΙ, αν πρέπει να ακολουθηθεί το ΝΑΙ για να συνεχιστεί η ζωή και η ιστορία, αυτό θα γίνει. Να, βλέπεις πόσο δικαιώνεται αυτό που λέω; Ενώ επικράτησε συντριπτικά το ΟΧΙ, τελικά μετατράπηκε σε ΝΑΙ. Πώς έγινε αυτό;»

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ:

«Η κορυφή είναι πολύ σχετική…» απαντά ο Σάκης και εξηγεί:
«Δεν υπάρχει κορυφή! Υποθετικά, όποιο υψόμετρο και αν φανταστεί κάποιος, πάντα θα υπάρχει ακόμα ένας πόντος, που ή κάποιος άλλος θα τον ανέβει, ή εσύ ο ίδιος!»

Ποιος είναι ο πόντος του Σάκη Ρουβά όμως;

«Το άπειρο… Δεν υπάρχει, μέχρι να κλείσω τα μάτια μου για πάντα, θα ανακαλύπτω τα όρια μου. Τότε μόνο θα ξέρω μέχρι πού έφτασα, αλλά και αυτό πάλι σίγουρα θα μπορούσε να έχει κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει κορυφή! Τι είναι η κορυφή;(…) Δεν είναι μόνο ποσοτικά τα θέματα, είναι και ποιοτικά. Και σε αυτό το κομμάτι, η ποιότητα, το εύρος και το μέγεθος δεν έχει όριο. Η ευτυχίας ας πούμε, πώς μετριέται;»

Τονίζει ακόμα ότι «αυτό που είμαι αυτή τη στιγμή, που είμαι μια προσωπικότητα και μια οντότητα που την έχουν ονομάσει Σάκη Ρουβά, σε 5 εκατομμύρια χρόνια από τώρα ποιος θα τη θυμάται;(…) Όλα είναι σχετικά. Το μέγεθος, ο χρόνος, όλα! Γι΄ αυτό σου λέω. Για ποιες κορυφές μιλάμε τώρα… Σημασία για μένα έχει να ζω τη ζωή μου, προσπαθώντας καταρχάς να ανακαλύψω τι είναι αυτό που ζω, κατά δεύτερον προσπαθώντας να είμαι όσο το δυνατόν πιο καλός, δίκαιος και ευτυχισμένος απέναντι σ΄εμένα για να μπορώ να είμαι και απέναντι στους άλλους».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top