Μιχάλης Χατζηγιάννης: «είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει»

Τι λέει για την οικονομική κρίση και πώς τον έχει επηρεάσει

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει»

«Στρεφόμαστε στα παλιά, στα αθώα χρόνια, τότε που κάναμε πράγματα με την ψυχή μας» λέει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και μιλά για την οικονομική κρίση και το πώς τον έχει επηρεάσει.


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος», ο δημοφιλής τραγουδιστής δηλώνει «παρών» σε όσα αρνητικά συμβαίνουν και όχι απομονωμένος στη δική του πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι προσπαθεί να μην προκαλεί παρά το ότι κάποιοι διαδίδουν σκόπιμα πληροφορίες που δεν ευσταθούν.


Τι λέει για την οικονομική κρίση

«Είναι τρομακτικό. Και η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε επηρεαστεί σε μεγάλο ή μικρότερο βαθμό από αυτήν την κρίση. Όλοι είμαστε κομμάτι της ίδιας αλυσίδας. Ξέρω ότι η μουσική δεν είναι τρόπος για να λύσεις τα προβλήματα, αλλά σίγουρα είναι ένας τρόπος για να δώσεις μια ελπίδα, ένα ψήγμα αισιοδοξίας. Και αυτό είναι σημαντικό. Πιστεύω ότι θα ‘ρθουν καλύτερες μέρες, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να ελπίζουμε. Νομίζω ότι βρισκόμαστε στην τελευταία δύσκολη στροφή. Παρατηρώ όμως και κάτι που μου αρέσει: σ´ αυτούς τους δύσκολους καιρούς έχει γεννηθεί μέσα μας ο αλτρουισμός, η αλληλεγγύη. Βλέπω ανθρώπους στο σούπερ μάρκετ να ψωνίζουν για συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη, βλέπω συσσίτια στους δρόμους, βλέπω πολλούς εθελοντές που κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν. Η κρίση αυτή μας έχει φέρει πιο κοντά. Κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο», λέει ο Μιχάλης για την οικονομική κρίση.


Τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι το σπίτι και η βάση του, ο τραγουδιστής εκφράζει την ελπίδα να μην χρειαστεί να πάρει την απόφαση να φύγει για το Εξωτερικό όπως έχουν κάνει πολλοί νέοι.


Όσο για το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος την κρίση; «Πρέπει να είσαι πολύ εγωιστής για να νιώθεις άνετα σε μια κοιν��νία που υποφέρει. Από κει και πέρα, σ´ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αυτό που πρέπει να κάνει κανείς που έχει την τύχη να διαθέτει μεγαλύτερη οικονομική άνεση, είναι να μην προκαλεί, να μη διαφημίζεται ούτε να προβάλλει το τι έχει ή δεν έχει, αλλά να κρατά χαμηλούς τόνους. Κι όλα αυτά που λέω μπορεί να ακούγονται οξύμωρα σε κάποιους μετά τις ανοησίες που ακούγονται αυτές τις ημέρες για μένα. Αλλά εγώ οφείλω να τα πω».

Τι θα δούμε στις εμφανίσεις του


«Καθημερινά ζω τον παλμό της κοινωνίας, δεν είμαι ξεκομμένος ούτε κλεισμένος σε κάποιο φανταστικό καλλιτεχνικό πεδίο», λέει ο Μιχάλης και, αναφερόμενος στις επικείμενες εμφανίσεις του με την Ανδριάνα Μπάμπαλη σε μουσική σκηνή της Πλάκας, υπογραμμίζει: «ήταν δική μου ανάγκη να έρθω πιο κοντά σ´ αυτόν τον κόσμο, ο οποίος, κι εκείνος με σειρά του, αναζητά μιας καλύτερης ποιότητας διασκέδαση, πιο ζεστή, με πιο άμεση επαφή, αλλά κι ένα πρόγραμμα που θα τον κάνει να νιώσει όμορφα, όχι μόνον να τον διασκεδάσει, αλλά και να τον ψυχαγωγήσει και να του αφήσει και δυο - τρία πράγματα».


Έχοντας κάνει συναυλίες με την Ανδριάννα, ο Μιχάλης λέει ότι στην παράστασή τους, με τίτλο «Παράξενη Γιορτή», θα ακούσουμε τραγούδια από τις δουλειές τους «πειραγμένα», κομμάτια που αγαπάμε από τη σύγχρονη ελληνική σκηνή, αλλά και κάποια ρεμπέτικα και λαϊκά της παλιάς καλής εποχής.


«Είναι σαν ένα είδος μεταμέλειας για όλα αυτά τα υπερβολικά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στη δουλειά μας. Ως δείγμα ενοχής λοιπόν στρεφόμαστε στα παλιά, τα λιτά, τα αθώα χρόνια που κάναμε πράγματα με την ψυχή μας, πιο αυθόρμητα. Και αυτή η αίσθηση νομίζω βγαίνει και μέσα από τα τραγούδια του νέου μου δίσκου. Νιώθω πως όσο πάω ξαναθυμάμαι τον Μιχάλη στα πρώτα του βήματα», καταλήγει ο τραγουδιστής.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top