Πέγκυ Ζήνα-Γιώργος Λύρας: Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και η μεζονέτα στη Βούλα

Κατηγορούνται ότι δεν δήλωσαν και 1,2 εκ. ευρώ από την πραγματική της αξία

Σε τρελούς μπελάδες φαίνεται να βρίσκεται η Πέγκυ Ζήνα και ο Γιώργος Λύρας, καθώς έχουν ανοίξει… τριπλό μέτωπο με το ΣΔΟΕ.

Μετά το πολυτελές σκάφος τους, το οποίο δηλωνόταν ως επαγγελματικό αλλά σύμφωνα με τον έλεγχο των «Ράμπο» στην πραγματικότητα ήταν για ιδιωτική χρήση, καθώς και τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ που κατηγορούνται ότι απέκρυψαν την περίοδο 2001-2010, η τραγουδίστρια και ο σύζυγός της κατηγορούνται τώρα ότι κούρεψαν στις φορολογικές τους δηλώσεις κατά 1,2 εκατ. ευρώ το πραγματικό ποσό με το οποίο αγόρασαν την πολυτελή μεζονέτα τους στη Βούλα προκειμένου να γλιτώσουν τους ανάλογους φόρους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο κ��ιρό, όταν οι «Ράμπο» της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής διασταύρωσαν τις φορολογικές τους δηλώσεις με την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, τις συμβολαιογραφικές πράξεις και τα στοιχεία που εντόπισαν έπειτα από έφοδο στα γραφεία της κατασκευάστριας εταιρίας από την οποία αγοράστηκε το ακίνητο.

Σύμφωνα με τις συμβολαιογραφικές πράξεις, πρόκειται ουσιαστικά για δύο εξ ημισείας ακίνητα συνολικού εμβαδού 343,48 τ.μ κύριων χώρων, μια πισίνα, τρεις αποθήκες και έξι υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Η αγορά του ακινήτου κόστισε, σύμφωνα με τα συμβόλαια, 1.185.302,79 ευρώ και εξοφλήθηκε κυρίως με επιταγές.

Όταν όμως οι ελεγκτές προχώρησαν στην διασταύρωση των στοιχείων, εντόπισαν συνολικά δέκα επιταγές με δικαιούχο τον κατασκευαστή και πωλητή, ��λλά και μία κατάθεση μετρητών, με το συνολικό ύψος να φτάνει τα 2.385.250,79 ευρώ. Τα ποσά των επιταγών κυμαίνονταν από 46.410 ευρώ έως 770.000 ευρώ. Οι περισσότερες είχαν ως εντολέα την Πέγκυ Ζήνα ή τον Γιώργο Λύρα και δικαιούχο την κατασκευάστρια εταιρία. Υπήρχαν όμως και τρεις επιταγές που είχαν ως εντολέα επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων όπου εργαζόταν η τραγουδίστρια, δικαιούχο την εταιρία του συζύγου της, ενώ στην οπισθογράφηση υπήρχε το όνομα των κατασκευαστών. Με την πρώτη ανάγνωση οι ελεγκτές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε καταβάλει για την αγορά του ακινήτου 1,2 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα είχε δηλώσει.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top