Τραγική ειρωνία: Άλλες δύο φορές είχε στήσει ο θάνατος καρτέρι στον Σάκη Μπουλά

"Ήταν ηρωικός, είχε πολύ δύναμη" λέει συντετριμμένος ο καρδιοχει��ουργός του

Τραγική ειρωνία: Άλλες δύο φορές είχε στήσει ο θάνατος καρτέρι στον Σάκη Μπουλά

Άλλα δύο καρτέρια είχε στήσει ο θάνατος στον Σάκη Μπουλά πριν τελικά τον νικήσει ο καρκίνος όπως αποκάλυψε ο καρδιοχειρουργός και καλός του φίλος, Σωτήρης Πράππας.

Λίγους μήνες μετά το έμφραγμα που έπαθε το 2005 και το τετραπλό bypass στο οποίο υποβλήθηκε, ήταν να πάει ταξίδι στην Πράγα με το μοιραίο αεροσκάφος της Helios Αirways το οποίο συνετρίβη στο Γραμματικό Αττικής.

«Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος ο πολύς, είναι ότι η μοίρα του την φύλαγε λίγους μήνες αργότερα. Θυμάμαι ήμουν σε διακοπές τον Αύγουστο του 2005 και έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Σάκη και μου λέει: “Σωτήρη άκου να δεις, είμαι αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο, και ήταν να πάω εκδρομή στην Τσεχία, στην Πράγα. Περιμέναμε να προσγειωθεί από την Κύπρο το «Ήλιος» το οποίο έπεσε κάπου κοντά στην Αταλάντη” Ήταν η δεύτερη φορά που του ξέφυγε (του θανάτου)», αποκαλύπτει ο κ. Πράππας στην εκπομπή «Μίλα».

Όπως λέει συγκινημένος ο καρδιοχειρουργός, ίσως αυτά τα γεγονότα του έδωσαν μια άλλη άποψη για τη ζωή καθώς «θέλησε να τη ρουφήξει, να έχει τα άκρα της, και κάθε φορά πήγαινε μέχρι εκεί που να προκαλεί το θάνατο. Όμως, πάντα υπήρχε μια δύναμη θεϊκή που του έδινε αυτή τη δυνατότητα να είναι κοντά μας, να μας χαρίζει χαμόγελα. Πολλοί λίγοι καλλιτέχνες είχαν τόσο ταλέντο που να έχουν έρθει τόσο κοντά στον κόσμο, να έχουν λατρευτεί τόσο όσο ο Σάκης, και όχι μόνο ως τραγουδιστές αλλά και ως θεατρίνοι αλλά και ως χίλια δυο άλλα… Ένας πολυτάλαντος άνθρωπος, σεμνός και πάνω από όλα ηρωικός. Δυστυχώς το τρίτο καρτέρι ήταν και το δυσκολότερο εξ’ όλων» αναφέρει ο καρδιοχειρουργός.

Αν και ο κ. Πράππας δεν είχε εμπλακεί στην τελευταία του περιπέτεια, στη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, ήξερε από φίλους γιατρούς, όπως λέει ο ίδιος, ότι η κατάσταση ήταν τραγική.

«Οι ίδιοι δεν του έδιναν περισσότερο από δυο- τρεις μήνες ζωής και όμως διέψευσε τους πάντες, και μας χαμογελούσε ειρωνικά. Σαν να έλεγε “σκίστε τα πτυχία σας, εγώ θα ζήσω”. Τον είδα τελευταία φορά στο κέντρο που τραγούδαγε μέχρι την τελευταία τώρα, και πάντα ενώ το στόμα του κοίταζε το κοινό, η ματιά του λοξοδρομούσε για να συναντήσει τη δικιά μου και να πει “Σωτήρη, κοίτα είμαι εδώ και θα συνεχίσω να διασκεδάζω τον κόσμο από αυτό το σανίδι”.

«Αυτό που κρατάω από την τελική του περιπέτεια είναι την αξιοπρέπειά του, το θάρρος, και αυτή την αγάπη για ζωή που την πέρναγε στους άλλους…Σε καμία περίπτωση δεν άφηνε να υποδηλωθεί αυτό που του συνέβαινε, αυτό που πάλευε ο ίδιος και πραγματικά το πάλεψε με τέτοιο σθένος που δεν είναι τυχαίο ότι έδωσε τόση παράταση στη ζωή του…Δεν ξέρω πολλούς ασθενείς που να τραγουδάνε έχοντας εκτεταμένες στην κυριολεξία μεταστάσεις στους πνεύμονες και στον εγκέφαλο. Ήταν ηρωικός ο Σάκης, είχε πολύ δύναμη σαν προσωπικότητα»

Άλλωστε αυτή ήταν και η τελευταία επιθυμία του Σάκη Μπουλά… Να είναι στη σκηνή μέχρι την τελευταία στιγμή..

«Αποχαιρετώ έναν αγαπητό φίλο. Ο Σάκης υπήρξε και ασθενής μου αλλά αυτό που κρατάω είναι τη ζεστή μας φιλία, αυτή τη λάμψη στα μάτια του, αυτό το ζεστό χαμόγελο και την αισιοδοξία για τη ζωή. Γιατί πραγματικά ο Σάκης τον χλεύαζε τον θάνατο. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Να είναι καλά εκεί πάνω, μαζί με άλλους φίλους του, να τον θυμόμαστε και θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και είμαι βέβαιος ότι αυτή η λάμψη του και το χαμόγελο θα συνεχίσει να είναι ζωντανό, όχι μόνο σε μας τους φίλους αλλά και στον πλατύτερο κοινό. Καλό ταξίδι, Σάκη…» λέει βουρκωμένος οκ. Πράππας.

Κάντε κλικ και δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Μίλα"

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top