Ο Brad Pitt τα έβαλε με τον Μπαράκ Ομπάμα

«Παρωδία» χαρακτηρίζει τον πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών

Ο Brad Pitt τα έβαλε με τον Μπαράκ Ομπάμα

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης Ομπάμα και του… «πολέμου» που έχει κηρύξει εναντίον των ναρκωτικών κάνει ο Brad Pitt μέσα από άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον Observer.

Λίγες μέρες μετά την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας στην Ουάσινγκτον και το Κολοράντο, ο αστέρας του Hollywood ξεμπροστιάζει την αμερικανική κυβέρνηση, αλλά και όλες τις προηγούμενες για την αποτυχία τους να βάλουν ένα φρένο στο ανεξέλεγκτο εμπόριο ναρκωτικών.

«Όλος αυτός ο πόλεμος είναι μια παρωδία. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πηγαίνουμε πίσω. Ένας φαύλος κύκλος διαφθοράς. Κάθε σύλληψη που γίνεται αποφέρει κέρδη από αυτά που κατάσχονται», έγραψε ο Brad Pitt, τονίζοντας ότι θα πρέπει η πολιτεία να εστιαστεί στην άλλη πλευρά του νομίσματος.

«Η μόνη λύση βρίσκεται στη ριζική αναδιάρθρωση της πολιτικής των ΗΠΑ, η οποία οφείλει να επενδύσει στην εκπαίδευση», προσθέτει.

Όλα αυτά με αφορμή το ντοκιμαντέρ «The house I live in», στο οποίο ο Brad έχει το ρόλο του αφηγητή, αλλά και του παραγωγού.

Το ντοκιμαντέρ στηρίζεται σε συνεντεύξεις με εμπόρους ναρκωτικών, χρήστες, αστυνομικούς και δικαστές, οι οποίοι διηγούνται τις εμπειρίες τους και μιλούν για την ηθική και τυπική αποτυχία του συστήματος καταστολής.

«Γιατί όλοι σ΄ αυτή τη χώρα μιλούν για τον πόλεμο των ναρκωτικών σαν να είναι μια επιτυχία;», αναρωτιέται ο Brad Pitt, και δικαίως αφού από τη δεκαετία του 1970 που η κυβέρνηση Νίξον κήρυξε τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, δεν έχει σημειωθεί κανένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top